Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Marokánky, sladké ořechové hromádky
Marokánky, sladké ořechové hromádky


> 60 min
0,0 (0x)

V mléce pozvolna svaříme cukr, mouku a máslo tak, aby vznikla řídká hmota. Někdo si marokánky nedovede představit bez kandované pomerančové kůry, jiný zase dává přednost sušenému ovoci. Třeba kvůli menšímu množství cukru, ale třeba i kvůli nenapodobitelné chuti sušených švestek z vlastní zahrady. Už mimo plotnu vmícháme ořechy a kandované ovoce; kaše zhoustne. Na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nebo na pečicí papír tvarujeme navlhčenou lžičkou ploché hromádky tak, aby byly od sebe dostatečně vzdálené. Při pečení se hromádky roztékají do stran. Pečeme dorůžova. Horké sundáme z plechu, obracíme a vychladlé poléváme nebo potíráme čokoládou.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1795 kcal
  • Bílkoviny 31 g
  • Sacharidy 201 g
  • Tuky 97 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt