Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Marokánky, sladké ořechové hromádky

Popis receptu: 
Marokánky, sladké ořechové hromádky
Autor: Martina Hloušková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    0,25 l polotučného mléka 80 g cukru 20 g másla 40 g hladké mouky 100 g drobně nasekaného kandovaného, případně sušeného ovoce 120 g nasekaných lískových a vlašských ořechů (mandlí, burských oříšků) čokoládu na vaření marokánky

Příprava jídla

V mléce pozvolna svaříme cukr, mouku a máslo tak, aby vznikla řídká hmota. Někdo si marokánky nedovede představit bez kandované pomerančové kůry, jiný zase dává přednost sušenému ovoci. Třeba kvůli menšímu množství cukru, ale třeba i kvůli nenapodobitelné chuti sušených švestek z vlastní zahrady. Už mimo plotnu vmícháme ořechy a kandované ovoce; kaše zhoustne. Na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nebo na pečicí papír tvarujeme navlhčenou lžičkou ploché hromádky tak, aby byly od sebe dostatečně vzdálené. Při pečení se hromádky roztékají do stran. Pečeme dorůžova. Horké sundáme z plechu, obracíme a vychladlé poléváme nebo potíráme čokoládou.
REKLAMA

Přidat komentář