V mléce pozvolna svaříme cukr, mouku a máslo tak, aby vznikla řídká hmota.
Někdo si marokánky nedovede představit bez kandované pomerančové kůry, jiný zase dává přednost sušenému ovoci. Třeba kvůli menšímu množství cukru, ale třeba i kvůli nenapodobitelné chuti sušených švestek z vlastní zahrady.
Už mimo plotnu vmícháme ořechy a kandované ovoce; kaše zhoustne.
Na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nebo na pečicí papír tvarujeme navlhčenou lžičkou ploché hromádky tak, aby byly od sebe dostatečně vzdálené. Při pečení se hromádky roztékají do stran.
Pečeme dorůžova. Horké sundáme z plechu, obracíme a vychladlé poléváme nebo potíráme čokoládou.
Suroviny
Porce
1
Suroviny
Porce
1
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1795 kcal
- Bílkoviny 31 g
- Sacharidy 201 g
- Tuky 97 g