
Uživatelský
recept
recept
Marokánky, sladké ořechové hromádky
Popis receptu:
Marokánky, sladké ořechové hromádky
Autor: Martina Hloušková
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
0,25 l polotučného mléka
80 g cukru
20 g másla
40 g hladké mouky
100 g drobně nasekaného kandovaného, případně sušeného ovoce
120 g nasekaných lískových a vlašských ořechů (mandlí, burských oříšků)
čokoládu na vaření
marokánky
Příprava jídla
V mléce pozvolna svaříme cukr, mouku a máslo tak, aby vznikla řídká hmota.
Někdo si marokánky nedovede představit bez kandované pomerančové kůry, jiný zase dává přednost sušenému ovoci. Třeba kvůli menšímu množství cukru, ale třeba i kvůli nenapodobitelné chuti sušených švestek z vlastní zahrady.
Už mimo plotnu vmícháme ořechy a kandované ovoce; kaše zhoustne.
Na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nebo na pečicí papír tvarujeme navlhčenou lžičkou ploché hromádky tak, aby byly od sebe dostatečně vzdálené. Při pečení se hromádky roztékají do stran.
Pečeme dorůžova. Horké sundáme z plechu, obracíme a vychladlé poléváme nebo potíráme čokoládou.
Přidat komentář