Suroviny
mléko
¼
l
polotučné
cukr
80
g
máslo
20
g
mouka pšeničná hladká
40
g
kandované ovoce
100
g
drobně nasekané, lze nahradit sušeným ovocem
lískové oříšky
120
g
nasekané, lze přidat o vlašské, madle, burské
čokoláda na vaření
marokánky
V mléce pozvolna svaříme cukr, mouku a máslo tak, aby vznikla řídká hmota.
Někdo si marokánky nedovede představit bez kandované pomerančové kůry, jiný zase dává přednost sušenému ovoci. Třeba kvůli menšímu množství cukru, ale třeba i kvůli nenapodobitelné chuti sušených švestek z vlastní zahrady.
Už mimo plotnu vmícháme ořechy a kandované ovoce; kaše zhoustne.
Na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nebo na pečicí papír tvarujeme navlhčenou lžičkou ploché hromádky tak, aby byly od sebe dostatečně vzdálené. Při pečení se hromádky roztékají do stran.
Pečeme dorůžova. Horké sundáme z plechu, obracíme a vychladlé poléváme nebo potíráme čokoládou.