Marokánky, sladké ořechové hromádky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Marokánky, sladké ořechové hromádky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

mléko 0.25 l
polotučné
cukr 80 g
máslo 20 g
mouka pšeničná hladká 40 g
kandované ovoce 100 g
drobně nasekané, lze nahradit sušeným ovocem
lískové oříšky 120 g
nasekané, lze přidat o vlašské, madle, burské
čokoláda na vaření
marokánky
V mléce pozvolna svaříme cukr, mouku a máslo tak, aby vznikla řídká hmota. Někdo si marokánky nedovede představit bez kandované pomerančové kůry, jiný zase dává přednost sušenému ovoci. Třeba kvůli menšímu množství cukru, ale třeba i kvůli nenapodobitelné chuti sušených švestek z vlastní zahrady. Už mimo plotnu vmícháme ořechy a kandované ovoce; kaše zhoustne. Na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nebo na pečicí papír tvarujeme navlhčenou lžičkou ploché hromádky tak, aby byly od sebe dostatečně vzdálené. Při pečení se hromádky roztékají do stran. Pečeme dorůžova. Horké sundáme z plechu, obracíme a vychladlé poléváme nebo potíráme čokoládou.

Obchod Apetit