
Kávové košíčky s minipusinkami
Pusinky a košíčky můžete napéct předem a uchovat v chladu. Krémem je ale naplňte až těsně před podáváním.
Ingredience
- 60 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 lžička granulí instantní kávy
- rozpuštěná ve lžičce vody
- 140 g másla, změklého + na formičky
- 220 g hladké mouky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- špetka soli
- 150 g tmavé čokolády, na kousky
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce moučkového cukru
- 2 lžičky granulí instantní kávy,
- rozpuštěné ve lžíci vody
- 10 g másla, změklého
- 50 g moučkového cukru
- 1 bílek
NA KRÉM & PUSINKY
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 175 °C. V míse vyšlehejte moučkový cukr se žloutky a rozpuštěnou kávou. Přidejte změklé máslo, přisypte hladkou mouku, mletou skořici a sůl a vypracujte hladké těsto.
2 Kousek másla na potření rozpusťte a pomocí mašlovačky jím lehce vytřete formičky. Pak do nich vmáčkněte kousek těsta, vyskládejte je na plech a pečte asi 10–12 minut (těsto musí zezlátnout). Upečené košíčky ihned opatrně vyklepněte z formiček a nechte vychladnout.
3 Na krém nechte ve vodní lázni rozpustit čokoládu smíchanou se smetanou, medem, moučkovým cukrem a rozpuštěnou kávou. Pak vmíchejte máslo a metlou vyšlehejte do krému.
4 Na minipusinky z bílků a cukru vyšlehejte metlou nebo elektrickým šlehačem pevný sníh, naplňte ho do kornoutku z tvrdého papíru s odstřiženou špičkou a nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem, dejte do trouby, ztlumte ji na 120 °C a pomalu sušte do ztuhnutí.
5 Těsně před podáváním nastříkejte čokoládový krém pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou do košíčků, ozdobte upečenými pusinkami.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lucia Klanicová
23. Prosinec 2018 18:47
Martina Zajícová
2. Leden 2019 11:04