0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kávové košíčky s minipusinkami

Kávové košíčky s minipusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kávové košíčky s minipusinkami

4/5 Počet hodnocení: 45
Více než hodinu Snadné Na 25 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4158 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 327 g
Tuky 268 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pusinky a košíčky můžete napéct předem a uchovat v chladu. Krémem je ale naplňte až těsně před podáváním.

Suroviny

moučkový cukr 60 g
žloutek 2 ks
káva instantní 1 ČL
1 lžička instantní kávy rozpuštěné v 1 lžičce vody
máslo 140 g
změklé + na formičky
mouka pšeničná hladká 220 g
skořice ½ ČL
mletá
sůl 1 špetka
Na krém a pusinky
tmavá čokoláda 150 g
na kousky
med 1 PL
moučkový cukr 1 PL
káva instantní 2 ČL
2 lžičky granulí instantní kávy rozpuštěné v 1 lžíci vody
máslo 10 g
změklé
moučkový cukr 50 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. V míse vyšlehejte moučkový cukr se žloutky a rozpuštěnou kávou. Přidejte změklé máslo, přisypte hladkou mouku, mletou skořici a sůl a vypracujte hladké těsto.

2

Kousek másla na potření rozpusťte a pomocí mašlovačky jím lehce vytřete formičky. Pak do nich vmáčkněte kousek těsta, vyskládejte je na plech a pečte asi 10–12 minut (těsto musí zezlátnout). Upečené košíčky ihned opatrně vyklepněte z formiček a nechte vychladnout.

3

Na krém nechte ve vodní lázni rozpustit čokoládu smíchanou se smetanou, medem, moučkovým cukrem a rozpuštěnou kávou. Pak vmíchejte máslo a metlou vyšlehejte do krému.

4

Na minipusinky z bílků a cukru vyšlehejte metlou nebo elektrickým šlehačem pevný sníh, naplňte ho do kornoutku z tvrdého papíru s odstřiženou špičkou a nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem, dejte do trouby, ztlumte ji na 120 °C a pomalu sušte do ztuhnutí.

5

Těsně před podáváním nastříkejte čokoládový krém pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou do košíčků, ozdobte upečenými pusinkami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Komentáře

Lucia Klanicová

Určite len 10 g masla do krému ? Sa mi to zdá málo na 25 košíčkov...

Martina Kojzarová

Náplň je opravdu hodně hustá, ale určitě se nemusíte bát zjemnit ji přidáním dalšího másla.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč