Kávové košíčky s minipusinkami

Kávové košíčky s minipusinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 (42)
Do hodiny Snadné Na 25 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4168 kcal
Bílkoviny 91 g
Cukr 328 g
Tuky 268 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pusinky a košíčky můžete napéct předem a uchovat v chladu. Krémem je ale naplňte až těsně před podáváním.

Suroviny

moučkový cukr 60 g
žloutek 2 ks
1 ČL
granule instantní kávy rozpuštěná ve lžičce vody
máslo 140 g
změklé plus na formičky
mouka pšeničná hladká 220 g
skořice 1 ČL
mletá
sůl špetka
Na krém a pusinky
tmavá čokoláda 150 g
na kousky
smetana ke šlehání 3 PL
med 1 PL
moučkový cukr 1 PL
2 ČL
granule instantní kávy rozpuštěná ve lžíci vody
máslo 10 g
změklé
moučkový cukr 50 g
bílek 1 ks

1 Troubu předehřejte na 175 °C. V míse vyšlehejte moučkový cukr se žloutky a rozpuštěnou kávou. Přidejte změklé máslo, přisypte hladkou mouku, mletou skořici a sůl a vypracujte hladké těsto.

2 Kousek másla na potření rozpusťte a pomocí mašlovačky jím lehce vytřete formičky. Pak do nich vmáčkněte kousek těsta, vyskládejte je na plech a pečte asi 10–12 minut (těsto musí zezlátnout). Upečené košíčky ihned opatrně vyklepněte z formiček a nechte vychladnout.

3 Na krém nechte ve vodní lázni rozpustit čokoládu smíchanou se smetanou, medem, moučkovým cukrem a rozpuštěnou kávou. Pak vmíchejte máslo a metlou vyšlehejte do krému.

4 Na minipusinky z bílků a cukru vyšlehejte metlou nebo elektrickým šlehačem pevný sníh, naplňte ho do kornoutku z tvrdého papíru s odstřiženou špičkou a nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem, dejte do trouby, ztlumte ji na 120 °C a pomalu sušte do ztuhnutí.

5 Těsně před podáváním nastříkejte čokoládový krém pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou do košíčků, ozdobte upečenými pusinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit