Broskvové koláčky

Broskvové koláčky

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do 30 minut Snadné Na 4 menší koláčky (o průměru 10 cm) či 1 koláč (o průměru 18–20 cm)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1882 kcal
Bílkoviny 40 g
Cukr 204 g
Tuky 93 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláčky z lásky! Ovšem na ozdobu koláčků můžete použít i jiné ornamenty - kolečka, hvězdičky, lístky, kvítky...

Suroviny

základní těsto 1
mouka pšeničná hladká
na podsypání
broskve 1 kg
škrob 2 PL
vejce 3 ks
smetana 200 g
zakysaná
cukr 70 g
třtinový, tmavý, na posypání, lze vynechat

1 Jednu polovinu těsta rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru na plát o síle 4 mm. Nezapomeňte těsto před rozválením z obou stran lehce poprášit moukou, aby se nelepilo.

2 Těsto rozdělte na 4 díly a každým vyložte koláčovou formu o průměru 10 cm. Těsto urovnejte, přitlačte do všech prohlubní a přesahy odkrojte, ale nevyhazujte. Dna koláčků propíchejte vidličkou. Uložte na 30 minut do lednice.

3 Druhou polovinu těsta spojte s odkrojky a mezi dvěma archy pečicího papíru rozválejte na plát o síle 3mm. S pomocí vykrajovátka vykrájejte z plátu co nejvíce srdíček o velikosti přibližně 4 cm. Zbytky sbalte, propracujte, znovu rozválejte a vykrájejte a to celé opakujte do spotřebování těsta. Srdíčka skládejte na tác nebo plech vyložený pečicím papírem a potom také uložte do lednice.

4 Troubu předehřejte na 180°C. Broskve vypeckujte, nakrájejte na tenké klínky a promíchejte se škrobem. Vejce prošlehejte se zakysanou smetanou, třtinovým cukrem, kardamomem a vanilkou. Nalijte krém na broskve a opatrně promíchejte. Vyndejte koláčové korpusy z lednice a naplňte je připraveným ovocem s krémem. Okraj těsta potřete rozšlehaným vejcem a potom na vršky koláčků naaranžujte srdíčka tak, aby se překrývala jako na fotografii. Stlačte okraje k sobě a případné přesahy zakrojte. Povrch koláčků potřete vejcem a posypte cukrem.

5 Formy s koláčky položte na plech, vložte do trouby a pečte zhruba 30 minut či dokud nejsou dozlatova. Před podáváním nechte minimálně 10 minut chladnout.

Jak na nejlepší ovocný koláč?

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit