0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Broskvové koláčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné Na 4 menší koláčky (o průměru 10 cm) či 1 koláč (o průměru 18–20 cm)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2034 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 233 g
Tuky 81 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláčky z lásky! Ovšem na ozdobu koláčků můžete použít i jiné ornamenty - kolečka, hvězdičky, lístky, kvítky...

Suroviny

základní těsto 1
dávka
mouka pšeničná hladká
na podsypání
škrob 2 PL
vejce 3 ks
třtinový cukr 70 g
tmavý (+ 1-2 PL na posypání, lze vynechat)
kardamom ½ ČL
mletý
vanilkový lusk 1 ks
vyškrábaná semínka
vejce 1 ks
prošlehané, na potření

1 Jednu polovinu těsta rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru na plát o síle 4 mm. Nezapomeňte těsto před rozválením z obou stran lehce poprášit moukou, aby se nelepilo.

2 Těsto rozdělte na 4 díly a každým vyložte koláčovou formu o průměru 10 cm. Těsto urovnejte, přitlačte do všech prohlubní a přesahy odkrojte, ale nevyhazujte. Dna koláčků propíchejte vidličkou. Uložte na 30 minut do lednice.

3 Druhou polovinu těsta spojte s odkrojky a mezi dvěma archy pečicího papíru rozválejte na plát o síle 3mm. S pomocí vykrajovátka vykrájejte z plátu co nejvíce srdíček o velikosti přibližně 4 cm. Zbytky sbalte, propracujte, znovu rozválejte a vykrájejte a to celé opakujte do spotřebování těsta. Srdíčka skládejte na tác nebo plech vyložený pečicím papírem a potom také uložte do lednice.

4 Troubu předehřejte na 180°C. Broskve vypeckujte, nakrájejte na tenké klínky a promíchejte se škrobem. Vejce prošlehejte se zakysanou smetanou, třtinovým cukrem, kardamomem a vanilkou. Nalijte krém na broskve a opatrně promíchejte. Vyndejte koláčové korpusy z lednice a naplňte je připraveným ovocem s krémem. Okraj těsta potřete rozšlehaným vejcem a potom na vršky koláčků naaranžujte srdíčka tak, aby se překrývala jako na fotografii. Stlačte okraje k sobě a případné přesahy zakrojte. Povrch koláčků potřete vejcem a posypte cukrem.

5 Formy s koláčky položte na plech, vložte do trouby a pečte zhruba 30 minut či dokud nejsou dozlatova. Před podáváním nechte minimálně 10 minut chladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč