Koláčky z lásky! Ovšem na ozdobu koláčků můžete použít i jiné ornamenty - kolečka, hvězdičky, lístky, kvítky...
Suroviny
Postup
Jednu polovinu těsta rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru na plát o síle 4 mm. Nezapomeňte těsto před rozválením z obou stran lehce poprášit moukou, aby se nelepilo.
Těsto rozdělte na 4 díly a každým vyložte koláčovou formu o průměru 10 cm. Těsto urovnejte, přitlačte do všech prohlubní a přesahy odkrojte, ale nevyhazujte. Dna koláčků propíchejte vidličkou. Uložte na 30 minut do lednice.
Druhou polovinu těsta spojte s odkrojky a mezi dvěma archy pečicího papíru rozválejte na plát o síle 3mm. S pomocí vykrajovátka vykrájejte z plátu co nejvíce srdíček o velikosti přibližně 4 cm. Zbytky sbalte, propracujte, znovu rozválejte a vykrájejte a to celé opakujte do spotřebování těsta. Srdíčka skládejte na tác nebo plech vyložený pečicím papírem a potom také uložte do lednice.
Troubu předehřejte na 180°C. Broskve vypeckujte, nakrájejte na tenké klínky a promíchejte se škrobem. Vejce prošlehejte se zakysanou smetanou, třtinovým cukrem, kardamomem a vanilkou. Nalijte krém na broskve a opatrně promíchejte. Vyndejte koláčové korpusy z lednice a naplňte je připraveným ovocem s krémem. Okraj těsta potřete rozšlehaným vejcem a potom na vršky koláčků naaranžujte srdíčka tak, aby se překrývala jako na fotografii. Stlačte okraje k sobě a případné přesahy zakrojte. Povrch koláčků potřete vejcem a posypte cukrem.
Formy s koláčky položte na plech, vložte do trouby a pečte zhruba 30 minut či dokud nejsou dozlatova. Před podáváním nechte minimálně 10 minut chladnout.
[[nid:33405]]