0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Snadné Na 4 menší koláčky (o průměru 10 cm) či 1 koláč (o průměru 18–20 cm)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1882 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 204 g
Tuky 93 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláčky z lásky! Ovšem na ozdobu koláčků můžete použít i jiné ornamenty - kolečka, hvězdičky, lístky, kvítky...

Suroviny

základní těsto 1
mouka pšeničná hladká
na podsypání
broskve 1 kg
škrob 2 PL
vejce 3 ks
smetana 200 g
zakysaná
cukr 70 g
třtinový, tmavý, na posypání, lze vynechat

1 Jednu polovinu těsta rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru na plát o síle 4 mm. Nezapomeňte těsto před rozválením z obou stran lehce poprášit moukou, aby se nelepilo.

2 Těsto rozdělte na 4 díly a každým vyložte koláčovou formu o průměru 10 cm. Těsto urovnejte, přitlačte do všech prohlubní a přesahy odkrojte, ale nevyhazujte. Dna koláčků propíchejte vidličkou. Uložte na 30 minut do lednice.

3 Druhou polovinu těsta spojte s odkrojky a mezi dvěma archy pečicího papíru rozválejte na plát o síle 3mm. S pomocí vykrajovátka vykrájejte z plátu co nejvíce srdíček o velikosti přibližně 4 cm. Zbytky sbalte, propracujte, znovu rozválejte a vykrájejte a to celé opakujte do spotřebování těsta. Srdíčka skládejte na tác nebo plech vyložený pečicím papírem a potom také uložte do lednice.

4 Troubu předehřejte na 180°C. Broskve vypeckujte, nakrájejte na tenké klínky a promíchejte se škrobem. Vejce prošlehejte se zakysanou smetanou, třtinovým cukrem, kardamomem a vanilkou. Nalijte krém na broskve a opatrně promíchejte. Vyndejte koláčové korpusy z lednice a naplňte je připraveným ovocem s krémem. Okraj těsta potřete rozšlehaným vejcem a potom na vršky koláčků naaranžujte srdíčka tak, aby se překrývala jako na fotografii. Stlačte okraje k sobě a případné přesahy zakrojte. Povrch koláčků potřete vejcem a posypte cukrem.

5 Formy s koláčky položte na plech, vložte do trouby a pečte zhruba 30 minut či dokud nejsou dozlatova. Před podáváním nechte minimálně 10 minut chladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit