0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkový koláč s mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Velmi snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4117 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 190 g
Tuky 314 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My máme jasno: meruňkových koláčů není nikdy dost. Zvlášť když část mouky nahrazují mleté mandle.

Suroviny

Na krém
máslo 50 g
rozpuštěné
meruňky 450 g
rozpůlené, vypeckované
mandle 50 g
celé, loupané
krupicový cukr 2 PL
přírodní
Na mandlový korpus
mouka pšeničná hladká 50 g
prosáté se špetkou prášku do pečiva
mandle 200 g
drcené, či mleté
moučkový cukr 80 g
máslo 140 g
rozpuštěné + trochu na vymazání
vejce 2 ks
velká

1 Předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 °C.

2 V mixéru nebo ručně zpracujte přísady na korpus. Hladké těsto rozprostřete do vymazané formy o průměru 23 cm a naklaďte na něj ovoce řezem navrch. Do každé meruňky vložte mandli, potřete zbylým máslem a posypte cukrem.

3 Pečte asi čtyřicet minut, až jsou meruňky měkké a karamelizované a těsto kypré a zlatavé. Před vyjmutím z formy nechte koláč pět minut odpočinout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Meruňkový koláč s mandlemi ze strany 24 v čísle Apetitu 7/05. Myslím, že je chyba v množství mouky do korpusu, aby bylo těsto hladké a dalo se rozprostřít do formy, přidávala jsem postupně mouku, asi až na celkových 150 g. V receptu je uvedeno 50 g. Má někdo jinou zkušenost s tímto koláčem (jinak moc dobrým)?

Anonym

S množstvím mouky jsme problém nikdy neměli. Těsto je sice řidší, ale krásně pečením ztuhne. Koláč v meruňkové sezoně pečeme pravidelně. A pro ještě větší úspěch podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny. Mňam!

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit