My máme jasno: meruňkových koláčů není nikdy dost. Zvlášť když část mouky nahrazují mleté mandle.
Suroviny
Na krém
máslo
50
g
rozpuštěné
meruňky
450
g
rozpůlené, vypeckované
mandle
50
g
celé, loupané
krupicový cukr
2
PL
přírodní
Na mandlový korpus
mouka pšeničná hladká
50
g
prosáté se špetkou prášku do pečiva
mandle
200
g
drcené, či mleté
moučkový cukr
80
g
máslo
140
g
rozpuštěné + trochu na vymazání
vejce
2
ks
velká
Postup
1
Předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 °C.
2
V mixéru nebo ručně zpracujte přísady na korpus. Hladké těsto rozprostřete do vymazané formy o průměru 23 cm a naklaďte na něj ovoce řezem navrch. Do každé meruňky vložte mandli, potřete zbylým máslem a posypte cukrem.
3
Pečte asi čtyřicet minut, až jsou meruňky měkké a karamelizované a těsto kypré a zlatavé. Před vyjmutím z formy nechte koláč pět minut odpočinout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(72 receptů)
- 20x sladké meruňky(20 receptů)
Komentáře
Anonym
02.09.2007 15:40
Apetit 7/05
Anonym
06.09.2008 21:56
Apetit 7/05
Anonym
19.07.2009 14:33
RE: Apetit 7/05
Anonym
03.07.2016 13:02
Daju sa pouzitnaj zdravsie
Daju sa pouzitnaj zdravsie ingrediencie? Napr. cukor z kokosovych kvetov namiesto klasickeho a spaldova muka?
Martina Zajícová
07.07.2016 12:25
Myslím, že téměř každý recept
Myslím, že téměř každý recept se dá takto obměnit a tento nebude výjimkou.