0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkový koláč s mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4117 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 190 g
Tuky 314 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My máme jasno: meruňkových koláčů není nikdy dost. Zvlášť když část mouky nahrazují mleté mandle.

Suroviny

Na krém
máslo 50 g
rozpuštěné
rozpůlené, vypeckované
celé, loupané
krupicový cukr 2 PL
přírodní
Na mandlový korpus
mouka pšeničná hladká 50 g
prosáté se špetkou prášku do pečiva
mandle 200 g
drcené, či mleté
moučkový cukr 80 g
máslo 140 g
rozpuštěné + trochu na vymazání
vejce 2 ks
velká

Postup

1

Předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 °C.

2

V mixéru nebo ručně zpracujte přísady na korpus. Hladké těsto rozprostřete do vymazané formy o průměru 23 cm a naklaďte na něj ovoce řezem navrch. Do každé meruňky vložte mandli, potřete zbylým máslem a posypte cukrem.

3

Pečte asi čtyřicet minut, až jsou meruňky měkké a karamelizované a těsto kypré a zlatavé. Před vyjmutím z formy nechte koláč pět minut odpočinout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.24

Anonym

Meruňkový koláč s mandlemi ze strany 24 v čísle Apetitu 7/05. Myslím, že je chyba v množství mouky do korpusu, aby bylo těsto hladké a dalo se rozprostřít do formy, přidávala jsem postupně mouku, asi až na celkových 150 g. V receptu je uvedeno 50 g. Má někdo jinou zkušenost s tímto koláčem (jinak moc dobrým)?

Anonym

S množstvím mouky jsme problém nikdy neměli. Těsto je sice řidší, ale krásně pečením ztuhne. Koláč v meruňkové sezoně pečeme pravidelně. A pro ještě větší úspěch podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny. Mňam!

Anonym

Daju sa pouzitnaj zdravsie ingrediencie? Napr. cukor z kokosovych kvetov namiesto klasickeho a spaldova muka?

Martina Zajícová

Myslím, že téměř každý recept se dá takto obměnit a tento nebude výjimkou.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč