Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkový koláč s mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Velmi snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4117 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 190 g
Tuky 314 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My máme jasno: meruňkových koláčů není nikdy dost. Zvlášť když část mouky nahrazují mleté mandle.

Suroviny

Na krém
rozpuštěné
rozpůlené, vypeckované
celé, loupané
přírodní
Na mandlový korpus
prosáté se špetkou prášku do pečiva
mandle 200 g
drcené, či mleté
máslo 140 g
rozpuštěné + trochu na vymazání
vejce 2 ks
velká

Postup

1

Předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 °C.

2

V mixéru nebo ručně zpracujte přísady na korpus. Hladké těsto rozprostřete do vymazané formy o průměru 23 cm a naklaďte na něj ovoce řezem navrch. Do každé meruňky vložte mandli, potřete zbylým máslem a posypte cukrem.

3

Pečte asi čtyřicet minut, až jsou meruňky měkké a karamelizované a těsto kypré a zlatavé. Před vyjmutím z formy nechte koláč pět minut odpočinout.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

03.07.2016 13:02

Daju sa pouzitnaj zdravsie ingrediencie? Napr. cukor z kokosovych kvetov namiesto klasickeho a spaldova muka?

07.07.2016 12:25

Myslím, že téměř každý recept se dá takto obměnit a tento nebude výjimkou.

02.09.2007 15:40
Recept se nachází v č.7/05, str.24
06.09.2008 21:56
Meruňkový koláč s mandlemi ze strany 24 v čísle Apetitu 7/05. Myslím, že je chyba v množství mouky do korpusu, aby bylo těsto hladké a dalo se rozprostřít do formy, přidávala jsem postupně mouku, asi až na celkových 150 g. V receptu je uvedeno 50 g. Má někdo jinou zkušenost s tímto koláčem (jinak moc dobrým)?
19.07.2009 14:33
S množstvím mouky jsme problém nikdy neměli. Těsto je sice řidší, ale krásně pečením ztuhne. Koláč v meruňkové sezoně pečeme pravidelně. A pro ještě větší úspěch podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny. Mňam!

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč