My máme jasno: meruňkových koláčů není nikdy dost. Zvlášť když část mouky nahrazují mleté mandle.
Suroviny
Na krém
máslo
50
g
rozpuštěné
meruňky
450
g
rozpůlené, vypeckované
mandle
50
g
celé, loupané
krupicový cukr
2
PL
přírodní
Na mandlový korpus
prosáté se špetkou prášku do pečiva
mandle
200
g
drcené, či mleté
moučkový cukr
80
g
máslo
140
g
rozpuštěné + trochu na vymazání
vejce
2
ks
velká
Postup
1
Předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 °C.
2
V mixéru nebo ručně zpracujte přísady na korpus. Hladké těsto rozprostřete do vymazané formy o průměru 23 cm a naklaďte na něj ovoce řezem navrch. Do každé meruňky vložte mandli, potřete zbylým máslem a posypte cukrem.
3
Pečte asi čtyřicet minut, až jsou meruňky měkké a karamelizované a těsto kypré a zlatavé. Před vyjmutím z formy nechte koláč pět minut odpočinout.
Komentáře
Daju sa pouzitnaj zdravsie ingrediencie? Napr. cukor z kokosovych kvetov namiesto klasickeho a spaldova muka?
Myslím, že téměř každý recept se dá takto obměnit a tento nebude výjimkou.