Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

zapečená jablíčka s drobenkou

Popis receptu: 
Zdravý jednoduchý jablečný moučník nebo svačinka jistě zachutná nejen dětem (foto je ilustrační)
Autor: Naďa Machová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    zelená jablká, oloupaná a nahrubo nastrouhaná 6 kusů hnědý cukr 135 g mletá skořice 1 lžička na drobenku: polohrubá mouka 150 g cukr krupice 110 g změklé máslo 50 g

Příprava jídla

Postup: Předehřejeme si troubu na 160 stupňů Celsia. Pomocí kuchyňského robota promixujeme mouku s cukrem a máslem. Jakmile je konzistence směsi podobná hrubší strouhance, máme hotovo. Drobenku samozřejmě můžeme uhníst v ruce jako Kuba. Ve větší misce smícháme pokrájená jablka i se slupkou, hnědý cukr a skořici. Směs rozdělíme do čtyř malých zapékacích mističek nebo kalíšků, zasypeme strouhankou a pečeme v troubě přibližně 20 minut. Jakmile je povrch drobenky zlatavý, vyndáme je z trouby a ještě teplá zapečená jablíčka servírujeme.
REKLAMA

Přidat komentář