zapečená jablíčka s drobenkou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

zapečená jablíčka s drobenkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

jablka 6 ks
zelená, oloupaná a nahrubo nastrouhaná
hnědý cukr 135 g
skořice 1 PL
mletá
Na drobenku
mouka pšeničná polohrubá 150 g
krupicový cukr 150 g
máslo 50 g
změklé
Postup: Předehřejeme si troubu na 160 stupňů Celsia. Pomocí kuchyňského robota promixujeme mouku s cukrem a máslem. Jakmile je konzistence směsi podobná hrubší strouhance, máme hotovo. Drobenku samozřejmě můžeme uhníst v ruce jako Kuba. Ve větší misce smícháme pokrájená jablka i se slupkou, hnědý cukr a skořici. Směs rozdělíme do čtyř malých zapékacích mističek nebo kalíšků, zasypeme strouhankou a pečeme v troubě přibližně 20 minut. Jakmile je povrch drobenky zlatavý, vyndáme je z trouby a ještě teplá zapečená jablíčka servírujeme.

Obchod Apetit