Suroviny
jablko
6
ks
zelená, oloupaná a nahrubo nastrouhaná
hnědý cukr
135
g
skořice
1
PL
mletá
Na drobenku
mouka pšeničná polohrubá
150
g
krupicový cukr
150
g
máslo
50
g
změklé
Postup:
Předehřejeme si troubu na 160 stupňů Celsia. Pomocí kuchyňského robota promixujeme mouku s cukrem a máslem. Jakmile je konzistence směsi podobná hrubší strouhance, máme hotovo. Drobenku samozřejmě můžeme uhníst v ruce jako Kuba. Ve větší misce smícháme pokrájená jablka i se slupkou, hnědý cukr a skořici. Směs rozdělíme do čtyř malých zapékacích mističek nebo kalíšků, zasypeme strouhankou a pečeme v troubě přibližně 20 minut. Jakmile je povrch drobenky zlatavý, vyndáme je z trouby a ještě teplá zapečená jablíčka servírujeme.