Svého vyvoleného si rozhodně získáte, když mu předložíte nadýchaný perník podle receptu naší čtenářky Heleny Tomkové. Díky olivovému oleji je i zdravý!
Suroviny
Postup
Formu nebo pekáč vymažte máslem a vysypte strouhankou či kokosem. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ve velké míse smíchejte mouku, krupicový a vanilinový cukr, kakao, kypřicí prášek a oříšky. Přidejte tekuté přísady – vajíčko a olivový olej. Mléko přilévejte postupně podle konzistence těsta. Mělo by zůstat polotekuté (tak, aby se pak ve formě víceméně rozlilo). Přesuňte ho do formy a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny – pak perník zkontrolujte vpichem špejle. Pokud na ní ulpí vlhké těsto, ještě chvíli ho dopékejte.
Vychladlý dezert můžete posypat moučkovým cukrem, polít čokoládovou polevou nebo potřít marmeládou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Valentýnské menu pro kuchaře začátečníky: Oslňte drahou polovičku večeří, po které vás bude milovat ještě víc!(22 receptů )
- Originální valentýnská snídaně: Jak připravit snídani na 21 způsobů pro zamilované(21 receptů )
- Pečte jako naše babičky: Vláčný perník s čokoládovou polevou vás přenese do dětství(16 receptů )
Komentáře