0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Valentýnský perník
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4660 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 636 g
Tuky 186 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svého vyvoleného si rozhodně získáte, když mu předložíte nadýchaný perník podle receptu naší čtenářky Heleny Tomkové. Díky olivovému oleji je i zdravý!

Suroviny

Na těsto
máslo
na vymazání
strouhanka
lze nahradit strouhaný kokosem, na vysypání
mouka pšeničná polohrubá 400 g
krupicový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 bal
kakao 1 PL
vrchovatá
kypřicí prášek do perníku 1 bal
lískové oříšky 2 hrsti
nasekané, lze nahradit vlašskými
vejce 1 ks
olivový olej 10 PL
mléko 270 ml
Na dokončení
moučkový cukr
čokoládová poleva
lze nahradit marmeládou

Formu nebo pekáč vymažte máslem a vysypte strouhankou či kokosem. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ve velké míse smíchejte mouku, krupicový a vanilinový cukr,  kakao, kypřicí prášek a oříšky. Přidejte tekuté přísady – vajíčko a olivový olej. Mléko přilévejte postupně podle konzistence těsta. Mělo by zůstat polotekuté (tak, aby se pak ve formě víceméně rozlilo). Přesuňte ho do formy a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny – pak perník zkontrolujte vpichem špejle. Pokud na ní ulpí vlhké těsto, ještě chvíli ho dopékejte.

Vychladlý dezert můžete posypat moučkovým cukrem, polít čokoládovou polevou nebo potřít marmeládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Žaneta Tomanová

nedoporučuji!!! nic moc!!!

Žaneta Tomanová

nedoporučuji!!! nic moc!!!

Anonym

úžasně nadýchaný perník! chutná naprosto skvěle - všem doporučuji. Příště do něj přidám kousky čokolády :) fakt výborný

Anonym

ještě jsem zapomněla dodat, že tenhle perník pečeme už hodně let, ale recept se nám ztratil. děkuji proto apetitu, že si na perníku můžeme znova pochutnat. :) já jen do těsta dávám jednu lžíci kakaa na vaření a klidně až 4 lžíce granka. perník má pak krásnou barvu a je slaďoučký. nám nejvíc chutná s citronovu polevou.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč