Svého vyvoleného si rozhodně získáte, když mu předložíte nadýchaný perník podle receptu naší čtenářky Heleny Tomkové. Díky olivovému oleji je i zdravý!
Suroviny
1 Formu nebo pekáč vymažte máslem a vysypte strouhankou či kokosem. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ve velké míse smíchejte mouku, krupicový a vanilinový cukr, kakao, kypřicí prášek a oříšky. Přidejte tekuté přísady – vajíčko a olivový olej. Mléko přilévejte postupně podle konzistence těsta. Mělo by zůstat polotekuté (tak, aby se pak ve formě víceméně rozlilo). Přesuňte ho do formy a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny – pak perník zkontrolujte vpichem špejle. Pokud na ní ulpí vlhké těsto, ještě chvíli ho dopékejte.
2 Vychladlý dezert můžete posypat moučkovým cukrem, polít čokoládovou polevou nebo potřít marmeládou.
Komentáře