0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Valentýnský perník
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4660 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 636 g
Tuky 186 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svého vyvoleného si rozhodně získáte, když mu předložíte nadýchaný perník podle receptu naší čtenářky Heleny Tomkové. Díky olivovému oleji je i zdravý!

Suroviny

Na těsto
máslo
na vymazání
strouhanka
lze nahradit strouhaný kokosem, na vysypání
mouka pšeničná polohrubá 400 g
krupicový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 bal
kakao 1 PL
vrchovatá
kypřicí prášek do perníku 1 bal
lískové oříšky 2 hrsti
nasekané, lze nahradit vlašskými
vejce 1 ks
olivový olej 10 PL
mléko 270 ml
Na dokončení
moučkový cukr
čokoládová poleva
lze nahradit marmeládou

Formu nebo pekáč vymažte máslem a vysypte strouhankou či kokosem. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ve velké míse smíchejte mouku, krupicový a vanilinový cukr,  kakao, kypřicí prášek a oříšky. Přidejte tekuté přísady – vajíčko a olivový olej. Mléko přilévejte postupně podle konzistence těsta. Mělo by zůstat polotekuté (tak, aby se pak ve formě víceméně rozlilo). Přesuňte ho do formy a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny – pak perník zkontrolujte vpichem špejle. Pokud na ní ulpí vlhké těsto, ještě chvíli ho dopékejte.

Vychladlý dezert můžete posypat moučkovým cukrem, polít čokoládovou polevou nebo potřít marmeládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

úžasně nadýchaný perník! chutná naprosto skvěle - všem doporučuji. Příště do něj přidám kousky čokolády :) fakt výborný

Anonym

ještě jsem zapomněla dodat, že tenhle perník pečeme už hodně let, ale recept se nám ztratil. děkuji proto apetitu, že si na perníku můžeme znova pochutnat. :) já jen do těsta dávám jednu lžíci kakaa na vaření a klidně až 4 lžíce granka. perník má pak krásnou barvu a je slaďoučký. nám nejvíc chutná s citronovu polevou.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit