0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí ‚Bounty‘
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 12 tyčinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3787 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 181 g
Tuky 326 g
Vláknina 97 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by nemiloval Bounty?! Tuhle domácí variantu si navíc můžete zcela přizpůsobit své chuti!

Suroviny

kokos strouhaný 1,5 hrnku
Mouka kokosová 6 PL
olej ¼ hrnku
rýžový sirup ¼ hrnku
mléko ¼ hrnku
lze nahradit kokosovým mlékem
Na polevu
tmavá čokoláda 120 g
máslo 2 PL

Postup

1

V míse smíchejte strouhaný kokos a kokosovou mouku. Přilijte olej, sirup a pořádně promíchejte, nakonec vmíchejte mléko.

2

Hmotu ochutnejte a případně doslaďte, upěchujte do čtvercové dortové formy o hraně 20 cm vyložené pečicím papírem a dejte do lednice nebo do mrazáku ztuhnout. Poté vyklopte na prkénko a nakrájejte na tyčinky.

3

Na polevu rozpusťte nalámanou čokoládu s máslem a ztuhlé tyčinky v ní po jedné ponořte, aby se celé obalily čokoládou, vyndejte a skládejte na mřížku podloženou pečicím papírem. Nechte úplně ztuhnout.

NĚCO NAVÍC
Pokud požadujete tyčinky ‚zdravější‘ nebo jen chcete, aby i zasytily, můžete do nich přimíchat trochu (asi 50 g) proteinu. Směs pak nezapomeňte ochutnat a případně dosladit. Se zdobením si můžete pohrát: tyčinky můžete jako my ozdobně pocákat (stejnou čokoládou nebo klidně bílou).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč