Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 700 g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3475 kcal
Bílkoviny 82 g
Cukr 309 g
Tuky 211 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křupavá snídaně s vůní Vánoc.

Suroviny

med 90 g
tekutý
rostlinný olej 4 PL
neutrální chuti
perníkové koření 1 ČL
podle chuti
ovesné vločky 300 g
dýňová semínka 50 g
ořechy 150 g
podle chuti (mandle, kešu, lískové ořechy…)
mandle plátky 1 hrst
brusinky 1 hrst
lyofilizované (mrazem sušené)

1 Troubu předehřejte na 150°C. Ve větší míse smíchejte med, olej a koření. Přidejte vločky, semínka a ořechy. Promíchejte, aby se všechno obalilo v medu a oleji. Pak směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 10 minut, než se granola rozvoní a začne zlátnout. Potom plech vytáhněte, směs opět promíchejte a vraťte na dalších 10 minut do trouby. Na poslední 2–3 minuty pečení vmíchejte mandlové plátky. Jakmile začnou plátky zlátnout, ihned granolu vyndejte a nechte na plechu vychladnout.

2 Hotovou vychladlou směs promíchejte s mrazem sušenými brusinkami a zabalte do celofánu.

NĚCO NAVÍC
Místo lyofilizovaných brusinek můžete použít 100 g sušených proslazených brusinek nebo rozinek, v takovém případě přidejte ovoce do granoly spolu s mandlovými plátky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit