Perníková granola

Perníková granola

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 700 g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3493 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 312 g
Tuky 211 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá snídaně s vůní Vánoc.

Suroviny

med 90 g
tekutý
rostlinný olej 4 PL
neutrální chuti
perníkové koření 1.5 ČL
podle chuti
ovesné vločky 300 g
dýňová semínka 50 g
ořechy 150 g
podle chuti – mandle, kešú, lískové oříšky…
mandle plátky 1 hrst
brusinky 1 hrst
lyofilizované (mrazem sušené)

1 Troubu předehřejte na 150°C. Ve větší míse smíchejte med, olej a koření. Přidejte vločky, semínka a ořechy. Promíchejte, aby se všechno obalilo v medu a oleji. Pak směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 10 minut, než se granola rozvoní a začne zlátnout. Potom plech vytáhněte, směs opět promíchejte a vraťte na dalších 10 minut do trouby. Na poslední 2–3 minuty pečení vmíchejte mandlové plátky. Jakmile začnou plátky zlátnout, ihned granolu vyndejte a nechte na plechu vychladnout.

2 Hotovou vychladlou směs promíchejte s mrazem sušenými brusinkami a zabalte do celofánu.

NĚCO NAVÍC
Místo lyofilizovaných brusinek můžete použít 100 g sušených proslazených brusinek nebo rozinek, v takovém případě přidejte ovoce do granoly spolu s mandlovými plátky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit