
Perníková granola
Křupavá snídaně s vůní Vánoc.
Ingredience
- 90 g tekutého medu
- 4 lžíce neutrálního rostlinného oleje
- 1–1,5 lžičky perníkového koření (podle chuti)
- 300 g ovesných vloček
- 50 g dýňových semínek
- 150 g ořechů podle chuti (mandle, kešú, lískové ořechy...)
- hrst mandlových lupínků
- hrst lyofilizovaných (mrazem sušených) brusinek
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 150°C. Ve větší míse smíchejte med, olej a koření. Přidejte vločky, semínka a ořechy. Promíchejte, aby se všechno obalilo v medu a oleji. Pak směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 10 minut, než se granola rozvoní a začne zlátnout. Potom plech vytáhněte, směs opět promíchejte a vraťte na dalších 10 minut do trouby. Na poslední 2–3 minuty pečení vmíchejte mandlové plátky. Jakmile začnou plátky zlátnout, ihned granolu vyndejte a nechte na plechu vychladnout.
2 Hotovou vychladlou směs promíchejte s mrazem sušenými brusinkami a zabalte do celofánu.
NĚCO NAVÍC
Místo lyofilizovaných brusinek můžete použít 100 g sušených proslazených brusinek nebo rozinek, v takovém případě přidejte ovoce do granoly spolu s mandlovými plátky.
Přidat komentář