0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Amarantová kaše s malinovou omáčkou

Amarantová kaše s malinovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Amarantová kaše s malinovou omáčkou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1092 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 121 g
Tuky 51 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná kaše potěší nejen vaše bříško.

Suroviny

amarant 100 g
nejlépe namočený přes noc do studené vody
mandlové mléko 360 ml
nebo jiná rostlinná alternativa mléka (např. kokosové, ovesné,...) nebo běžné mléko
perníkové koření 2 ČL
ořechy 2 hrsti
směs ořechů a semínek (my jsme použili pistácie, mandle, dýňové a mleté lněné semínko)
javorový sirup
lze nahradit jiným sirupem nebo tekutým medem, k podávání (množství podle chuti)
Na omáčku
mražené maliny 250 g
javorový sirup
lze nahradit medem, na oslazení
lněná semínka 4 ČL
mletá, lze nahradit chia semínky

1 Do misky na kaši nalijte horkou vodu a postavte ji stranou. Tím misku nahřejete.

2 Amarant propláchněte a nasypte do rendlíčku, přidejte mléko a koření dle chuti. Přiveďte k varu, vařte na velmi mírném ohni za občasného míchání asi 15 minut. Hotová kaše připomíná polentu.

3 Zatímco se kaše vaří, opražte nasucho na pánvi směs semínek a ořechů a připravte malinovou omáčku: Maliny krátce povařte s trochou vody, promačkejte vidličkou, podle chuti oslaďte a vmíchejte chia nebo lněná semínka, která omáčku zahustí, odložte asi na 10 minut, aby směs zhoustla (vychladlá vydrží v chladničce v uzavřené nádobě 2–3 dny).

4 Kaši podávejte v misce, z níž jste vylili vodu, vytřené dosucha. Doplňte ji malinovou omáčkou, opraženou směsí ořechů a semínek a sirupem či medem.

NĚCO NAVÍC
Namísto omáčky můžete kaši doplnit třeba pomerančem (elegantní jsou filátka) a ve směsi semínek a oříšků posílit podíl lněného semínka nebo chia.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit