Lahodná kaše potěší nejen vaše bříško.
Suroviny
Postup
Do misky na kaši nalijte horkou vodu a postavte ji stranou. Tím misku nahřejete.
Amarant propláchněte a nasypte do rendlíčku, přidejte mléko a koření dle chuti. Přiveďte k varu, vařte na velmi mírném ohni za občasného míchání asi 15 minut. Hotová kaše připomíná polentu.
Zatímco se kaše vaří, opražte nasucho na pánvi směs semínek a ořechů a připravte malinovou omáčku: Maliny krátce povařte s trochou vody, promačkejte vidličkou, podle chuti oslaďte a vmíchejte chia nebo lněná semínka, která omáčku zahustí, odložte asi na 10 minut, aby směs zhoustla (vychladlá vydrží v chladničce v uzavřené nádobě 2–3 dny).
Kaši podávejte v misce, z níž jste vylili vodu, vytřené dosucha. Doplňte ji malinovou omáčkou, opraženou směsí ořechů a semínek a sirupem či medem.
NĚCO NAVÍC
Namísto omáčky můžete kaši doplnit třeba pomerančem (elegantní jsou filátka) a ve směsi semínek a oříšků posílit podíl lněného semínka nebo chia.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V zimě na jogurty zapomeňte, ideální snídaní jsou bleskové kaše: Upravte si zažívání a naberte energii, máme pro vás 15 receptů(15 receptů )
- Valentýnské překvapení: Přineste svým milovaným vlastnoruční snídani do postele(11 receptů )
- Pět nejlepších zdrojů bílkovin pro vegetariány plus 25 receptů, jak si je připravit(25 receptů )