Amarantová kaše s malinovou omáčkou

Amarantová kaše s malinovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 498 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 86 g
Tuky 7 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná kaše potěší nejen vaše bříško.

Související recepty

Suroviny

amarant 100 g
nejlépe namočeného přes noc do studené vody
360 ml
rostlinná alternativa mléka (např. mandlového, kokosového) nebo běžného mléka
perníkové koření ČL
2 hrsti
směs semínek a oříšků (my jsme použili pistácie, mandle, dýňové a mleté lněné semínko)
javorový sirup
lze nahradit jiným sirupem / tekutý med k podávání (podle chuti)
Na omáčku
mražené maliny 200 g
javorový sirup
lze nahradit medem, na oslazení
ČL
lněné semínko mleté, lze nahradit chia semínkem

1 Do misky na kaši nalijte horkou vodu a postavte ji stranou. Tím misku nahřejete.

2 Amarant propláchněte a nasypte do rendlíčku, přidejte mléko a koření dle chuti. Přiveďte k varu, vařte na velmi mírném ohni za občasného míchání asi 15 minut. Hotová kaše připomíná polentu.

3 Zatímco se kaše vaří, opražte nasucho na pánvi směs semínek a ořechů a připravte malinovou omáčku: Maliny krátce povařte s trochou vody, promačkejte vidličkou, podle chuti oslaďte a vmíchejte chia nebo lněná semínka, která omáčku zahustí, odložte asi na 10 minut, aby směs zhoustla (vychladlá vydrží v chladničce v uzavřené nádobě 2–3 dny).

4 Kaši podávejte v misce, z níž jste vylili vodu, vytřené dosucha. Doplňte ji malinovou omáčkou, opraženou směsí ořechů a semínek a sirupem či medem.

NĚCO NAVÍC
Namísto omáčky můžete kaši doplnit třeba pomerančem (elegantní jsou filátka) a ve směsi semínek a oříšků posílit podíl lněného semínka nebo chia.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit