Suroviny
řepa
1
ks
střední
tymián
3
ks
sůl
olivový olej
rýže
divoká
bujon zeleninový
1
ks
máslo
1
PL
strouhaný, např. Kolumbus
Řepu tak jak ji koupíš hoď do hrnce s vodou a vař tak hodinu a 45 minut. Je dobré si ji uvařit den předem a nechat ji pak vychladnout na sporáku. Pak ji nožem oloupeš, opláchneš a nakrájíš na drobné kostičky. Dáš do hrnce se širokým dnem a na olivovém oleji osmahneš. Přilij trochu horké vody, tymián, sůl a bujón. Nech chvíli podusit. Mezitím si uvař rýži v osolené vodě. Pak ji přisyp do hrnce s řepou a případně ještě dosol nebo přidej tymián. Nakonec přidej lžíci másla a posyp dostatečně parmazánem.
Já k tomu podávám ledový salát s dýňovým olejem a semínky vojtěžky. Výborné je také červené víno.