Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rizoto s červenou řepou

Popis receptu: 
Podle Moniky Bláhové Huberové
Autor: Dana Vaňková
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    řepa - podle velikosti, raději více než méně, pokud je řepa střední, tak tři kusy tymián sůl olivový olej divoká rýže kvalitní zeleninový bujón lžíce másla strouhaný parmazán - my teda kupujeme z lidlu sýr Kolumbus a přijde mi to úplně totéž

Příprava jídla

Řepu tak jak ji koupíš hoď do hrnce s vodou a vař tak hodinu a 45 minut. Je dobré si ji uvařit den předem a nechat ji pak vychladnout na sporáku. Pak ji nožem oloupeš, opláchneš a nakrájíš na drobné kostičky. Dáš do hrnce se širokým dnem a na olivovém oleji osmahneš. Přilij trochu horké vody, tymián, sůl a bujón. Nech chvíli podusit. Mezitím si uvař rýži v osolené vodě. Pak ji přisyp do hrnce s řepou a případně ještě dosol nebo přidej tymián. Nakonec přidej lžíci másla a posyp dostatečně parmazánem. Já k tomu podávám ledový salát s dýňovým olejem a semínky vojtěžky. Výborné je také červené víno.
REKLAMA

Přidat komentář