Celozrnné palačinky s Lučinou Kozí

Celozrnné palačinky s Lučinou Kozí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1141 kcal
Bílkoviny 54 g
Cukr 95 g
Tuky 61 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyto lahodné palačinky jsou nejen výborné, ale také zdravé. Charakteristická chuť kozího sýra krásně ladí s červenou řepou, štiplavostí rukoly a křupavými oříšky. Dopřejte si skvělou lehkou večeři nebo je připravte jako originální pohoštění.

Suroviny

vejce 1 ks
mléko 150 ml
mouka špaldová celozrnná hladká 70 g
sůl špetka
římský kmín 0.5 ČL
drcený
olivový olej
na smažení palačinek
Na dokončení
sýr 1 bal
Lučina Kozí (150 g)
červená řepa 3 ks
středně velké bulvy, předvařené
vlašské ořechy 2 hrsti
rukola 3 hrsti
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Vejce rozšleháme s mlékem. Přimícháme mouku, sůl a římský kmín. Metličkou důkladně promícháme, aby se suroviny dobře propojily a vytvořily hladké těsto.

2 Červenou řepu nakrájíme na hranolky silné asi 1 až 2 centimetry. Ořechy nasekáme nahrubo.

3 Pánev potřeme olejem. Nalijeme část těsta na pánev tak, aby se těsto rovnoměrně rozlilo a pozvolna z obou stran smažíme palačinky. Těsto vyjde na 3 větší palačinky.

4 Každou palačinku potřeme vrstvou Lučiny Kozí a posypeme lehce ořechy a rukolou. Do jedné řady vyskládáme několik hranolků řepy. Lehce osolíme a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Poté stočíme do palačinky.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit