Celozrnné palačinky s Lučinou Kozí

Celozrnné palačinky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Celozrnné palačinky s Lučinou Kozí

3.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1141 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 95 g
Tuky 61 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyto lahodné palačinky jsou nejen výborné, ale také zdravé. Charakteristická chuť kozího sýra krásně ladí s červenou řepou, štiplavostí rukoly a křupavými oříšky. Dopřejte si skvělou lehkou večeři nebo je připravte jako originální pohoštění.

Suroviny

vejce 1 ks
mléko 150 ml
mouka špaldová celozrnná hladká 70 g
sůl špetka
římský kmín 0.5 ČL
drcený
olivový olej
na smažení palačinek
Na dokončení
sýr 1 bal
Lučina Kozí (150 g)
červená řepa 3 ks
středně velké bulvy, předvařené
vlašské ořechy 2 hrsti
rukola 3 hrsti
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Vejce rozšleháme s mlékem. Přimícháme mouku, sůl a římský kmín. Metličkou důkladně promícháme, aby se suroviny dobře propojily a vytvořily hladké těsto.

2

Červenou řepu nakrájíme na hranolky silné asi 1 až 2 centimetry. Ořechy nasekáme nahrubo.

3

Pánev potřeme olejem. Nalijeme část těsta na pánev tak, aby se těsto rovnoměrně rozlilo a pozvolna z obou stran smažíme palačinky. Těsto vyjde na 3 větší palačinky.

4

Každou palačinku potřeme vrstvou Lučiny Kozí a posypeme lehce ořechy a rukolou. Do jedné řady vyskládáme několik hranolků řepy. Lehce osolíme a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Poté stočíme do palačinky.

lučina kozí

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit