Recepty se zeleninovým bujonem
Zeleninový bujon či vývar se připravuje povařením různých druhů zeleniny a bylinek. Tento bujon je vhodný pro vegetariány a vegany, a slouží jako základ pro zeleninové polévky, omáčky a další pokrmy. Do zeleninového vývaru můžete přidat zejména kořenovou zeleninu, cibuli, pórek, květák, kedlubnu, kapustu, petrželku, tymián, bobkový list a další bylinky a koření.
...
- Zeleninový bujon je skvělou alternativou pro ty, kteří preferují vegetariánskou stravu nebo chtějí snížit konzumaci masa.
- Má silnou zeleninovou chuť a může využívá se do základu široké škály pokrmů. Jeho příprava je relativně jednoduchá a v porovnání s masovými vývary rozhodně rychlejší.
- V receptech a domácím vaření se tímto názvem často označuje především polotovar v podobě dehydratovaného bujonu, který se následně rozpustí v horké vodě. Může mít podobu tuhé kostky nebo hustého želé.
Celý popis