0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1379 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 112 g
Tuky 77 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Že grilované houby ovoněné česnekem fungují úplně na všechny, jsme si ověřili už mnohokrát. V obložené housce s ostrou majonézou se jim nedá odolat!

Suroviny

velké, portobello
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
drcený
olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
na plátky
rukola 1 hrst
housky 2 ks
s dýňovými semínky či ciabatta
Na omáčku
majonéza 60 g
harissa 1 ČL
či jiné chilli pasty
bazalka 1 PL
nasekaná
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Promíchejte olivový olej s česnekem a potřete houby; je důležité, aby se ho co nejvíc dostalo zespodu mezi žebrování. Osolte a opepřete.

2

Na omáčku smíchejte majonézu, harissu a bylinky, osolte a opepřete.

3

Rozehřejte grilovací pánev nebo gril a houby opékejte asi 2 minuty po každé straně. Housky prořízněte a řeznou stranu taky opečte na grilovací pánvi nebo na grilu.

4

Spodní polovinu housek pomažte připravenou ochucenou majonézou, na ni položte grilované portobello, nahoru plátky fety, cibule a lístky rukoly. Přiklopte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!
  • Lidé a jídlo

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!

Dobře se nalaďte a ochutnávání může začít! Apetit piknik se koná už po dvanácté, i letos jsme mu vyhradili jednu celou červnovou sobotu. Přijít můžete v jakémkoli počtu, jídla a pití bude pro všechny dost. Počasí by mělo hodování pod širým...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč