Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Portobello burger
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 34
Do 50 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1357 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 104 g
Tuky 77 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Že grilované houby ovoněné česnekem fungují úplně na všechny, jsme si ověřili už mnohokrát. V obložené housce s ostrou majonézou se jim nedá odolat! A přesně takové jsou tyto portobello burgery. Bezmasé a přesto neuvěřitelně lahodné!

Suroviny

žampiony portobello 2 ks
velké
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
drcený
olivový olej 1 PL
na plátky
rukola 1 hrst
housky 2 ks
s dýňovými semínky či ciabatta
Na omáčku
majonéza 60 g
harissa ½ ČL
či jiné chilli pasty
bazalka 1 PL
nasekaná
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Promíchejte olivový olej s česnekem a potřete jím houby; je důležité, aby se ho co nejvíc dostalo zespodu mezi žebrování. Osolte a opepřete.

2

Na omáčku smíchejte majonézu, harissu a bylinky, osolte a opepřete.

3

Rozehřejte grilovací pánev nebo gril a houby opékejte asi 2 minuty po každé straně. Housky prořízněte a řeznou stranu taky opečte na grilovací pánvi nebo na grilu.

4

Spodní polovinu housek pomažte připravenou ochucenou majonézou, na ni položte grilované portobello, nahoru plátky fety, cibule a lístky rukoly. Přiklopte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...