Že grilované houby ovoněné česnekem fungují úplně na všechny, jsme si ověřili už mnohokrát. V obložené housce s ostrou majonézou se jim nedá odolat! A přesně takové jsou tyto portobello burgery. Bezmasé a přesto neuvěřitelně lahodné!
Suroviny
Postup
Promíchejte olivový olej s česnekem a potřete jím houby; je důležité, aby se ho co nejvíc dostalo zespodu mezi žebrování. Osolte a opepřete.
Na omáčku smíchejte majonézu, harissu a bylinky, osolte a opepřete.
Rozehřejte grilovací pánev nebo gril a houby opékejte asi 2 minuty po každé straně. Housky prořízněte a řeznou stranu taky opečte na grilovací pánvi nebo na grilu.
Spodní polovinu housek pomažte připravenou ochucenou majonézou, na ni položte grilované portobello, nahoru plátky fety, cibule a lístky rukoly. Přiklopte a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší domácí burgery: 15 ověřených receptů(15 receptů)
- 16 božských receptů na gril(16 receptů)
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů)
- Neodolatelné vege burgery: z luštěnin, hub i ze zeleniny(14 receptů)