Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Polévka z Adzuky fazolek

Popis receptu: 
Podle Moniky Bláhové
Autor: Dana Vaňková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Adzuky fazolky Tmavé miso v sáčku (v lednici vydrží i půl roku) Ume ocet (taktéž budeš mít na dlouho) cibule 2 bobkové listy

Příprava jídla

1/3 sáčku fazolek dáš do vody na noc odmočit. Pak propláchneš a vyměníš vodu, vložíš jednu celou cibuli a dva bobkové listy (cibuli i listy po dovaření vyhodíš) a vaříš v hrnci nebo papiňáku do změknutí. V papiňáku to trvá cca 40 minut, v hrnci déle. Podle toho, jak je to husté, zředíš posléze horkou vodou a dochutíš cca dvěma polévkovými lžícemi tmavého misa, které rozmícháš pomocí vidličky v malém množství horké vody. Nakonec přidáš ume ocet podle chuti. Doporučuji polévky klidně udělat více, v lednici vydrží několik dní a je stále moc dobrá.
REKLAMA

Přidat komentář