1/3 sáčku fazolek dáš do vody na noc odmočit. Pak propláchneš a vyměníš vodu, vložíš jednu celou cibuli a dva bobkové listy (cibuli i listy po dovaření vyhodíš) a vaříš v hrnci nebo papiňáku do změknutí. V papiňáku to trvá cca 40 minut, v hrnci déle. Podle toho, jak je to husté, zředíš posléze horkou vodou a dochutíš cca dvěma polévkovými lžícemi tmavého misa, které rozmícháš pomocí vidličky v malém množství horké vody. Nakonec přidáš ume ocet podle chuti. Doporučuji polévky klidně udělat více, v lednici vydrží několik dní a je stále moc dobrá.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 187 kcal
- Bílkoviny 4.5 g
- Sacharidy 35.5 g
- Tuky 2.5 g