0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čočkový salát s pečenou červenou řepou

Čočkový salát s pečenou červenou řepou

4.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2208 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 296 g
Tuky 85 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept inspirovaný chutěmi starověkého Říma jsme odkoukali od britské autorky Vicky Jonesové.

Suroviny

oloupaná a rozpůlená nebo nakrájená na klínky (je-li i s natí, můžete pro větší efekt ponechat cca 5 cm řapíků)
olivový olej 3 PL
bobkový list 3 ks
tymián 3 snítky
čerstvý (1–3 snítky podle velikosti) nebo 1 lžička sušeného
sůl
vločková
pepř
čerstvě mletý
drobnozrnná
česnek 2 stroužky
oloupané
petrželka 3 PL
hladkolistá, nasekaná, nebo lístky z řapíkatého celeru, nasekané
máta 2 PL
čerstvá, nasekaná
kopr 1 hrst
čerstvý, nasekaný
Na zálivku
balzamikový ocet 1 PL
javorový sirup 1 PL
citronová šťáva 2 PL
olivový olej 2 PL
rybí omáčka 1 ČL
nebo sůl podle chuti
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu dejte do malého pekáčku, pokropte 2 lžícemi oleje a 3 lžícemi vody, přidejte 2 bobkové listy a tymián. Osolte, opepřete a zakryjte alobalem (natěsno, ale tak, aby se nedotýkal řepy). Pečte v předehřáté troubě doměkka, trvá to asi 1 hodinu.

2 Mezitím uvařte čočku podle návodu na obalu, aby byla tak akorát hotová, trvá to přibližně 25 minut. Do vody na vaření přidejte česnek a zbývající olivový olej a bobkový list.

3 Prošlehejte přísady na zálivku. Uvařenou čočku sceďte a promíchejte s 1 lžící zálivky a nasekanými bylinkami. Poklaďte pečenou řepou, pokapejte zbývající zálivkou a podávejte při pokojové teplotě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč