Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1184 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 162 g
Tuky 4 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plus pro vás: Lykopen v rajčatech působí protirakovinně. V čočce je spousta vlákniny a bílkovin.

Suroviny

jemně pokrájená
mrkev 2 ks
bio, oloupaná a pokrájená na kostičky
loupaná, propláchnutá
krájená
římský kmín 1 PL
drcený
kari koření 1 ČL
vývar zeleninový 1,2 l
pro přípravu použijte 2 kostky zeleninového biobujonu, např. Würzl či Biolinie
sůl
koriandr čerstvý 3 PL
čerstvý, pokrájený
pepř

Postup

1

Všechny ingredience kromě soli, pepře a koriandru dejte do hrnce. Nechte pomalu vařit pod pokličkou asi půl hodiny nebo až čočka zcela změkne.

2

Až polévka mírně prochladne, rozmixujte ji dohladka tyčovým mixérem. Dochuťte solí a pepřem a podávejte ozdobené sekanými koriandrovými lístky.

NĚCO NAVÍC: Při podávání doporučujeme každou misku polévky ozdobit lžící biojogurtu či zakysané smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

06.09.2016 08:32

Polévka byla výborná! Dělala jsem ji bez cibule a místo mrkve jsem dala mrkvovou šťávu (mrkve jsem neměla), a byla výborná. Díky moc za recept!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...