Plus pro vás: Lykopen v rajčatech působí protirakovinně. V čočce je spousta vlákniny a bílkovin.
Suroviny
cibule
1
ks
jemně pokrájená
mrkev
2
ks
bio, oloupaná a pokrájená na kostičky
čočka červená
150
g
loupaná, propláchnutá
konzervovaná rajčata
800
g
krájená
římský kmín
1
PL
drcený
kari koření
1
ČL
vývar zeleninový
1,2
l
pro přípravu použijte 2 kostky zeleninového biobujonu, např. Würzl či Biolinie
sůl
koriandr čerstvý
3
PL
čerstvý, pokrájený
pepř
Postup
1
Všechny ingredience kromě soli, pepře a koriandru dejte do hrnce. Nechte pomalu vařit pod pokličkou asi půl hodiny nebo až čočka zcela změkne.
2
Až polévka mírně prochladne, rozmixujte ji dohladka tyčovým mixérem. Dochuťte solí a pepřem a podávejte ozdobené sekanými koriandrovými lístky.
NĚCO NAVÍC: Při podávání doporučujeme každou misku polévky ozdobit lžící biojogurtu či zakysané smetany.
Komentáře
Polévka byla výborná! Dělala jsem ji bez cibule a místo mrkve jsem dala mrkvovou šťávu (mrkve jsem neměla), a byla výborná. Díky moc za recept!