0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.9 / 5. Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1184 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 162 g
Tuky 4 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plus pro vás: Lykopen v rajčatech působí protirakovinně. V čočce je spousta vlákniny a bílkovin.

Suroviny

cibule 1 ks
jemně pokrájená
mrkev 2 ks
bio, oloupaná a pokrájená na kostičky
čočka červená 150 g
loupaná, propláchnutá
konzervovaná rajčata 800 g
krájená
římský kmín 1 PL
drcený
kari koření 1 ČL
vývar zeleninový 1.2 l
pro přípravu použijte 2 kostky zeleninového biobujonu, např. Würzl či Biolinie
sůl
koriandr čerstvý 3 PL
čerstvý, pokrájený
pepř

1 Všechny ingredience kromě soli, pepře a koriandru dejte do hrnce. Nechte pomalu vařit pod pokličkou asi půl hodiny nebo až čočka zcela změkne.

2 Až polévka mírně prochladne, rozmixujte ji dohladka tyčovým mixérem. Dochuťte solí a pepřem a podávejte ozdobené sekanými koriandrovými lístky.

NĚCO NAVÍC: Při podávání doporučujeme každou misku polévky ozdobit lžící biojogurtu či zakysané smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

Jana Nováková

Polévka byla výborná! Dělala jsem ji bez cibule a místo mrkve jsem dala mrkvovou šťávu (mrkve jsem neměla), a byla výborná. Díky moc za recept!

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit