„Ráda v kuchyni experimentuji, a tak vznikl i tento salát, který všem moc chutná,“ napsala nám čtenářka Marie Walterová z Klášterce nad Ohří. Kombinace rajčat a čočky sice není nová, ale pokud použijete sušená rajčata, je silně návyková. Ani zavilým milovníkům masa tady klobása chybět nebude!
Postup
Čočku uvařte doměkka a sceďte. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte omytou a na proužky nakrájenou hlívu a asi 10 minut poduste, přidejte překrájená sušená rajčata a společně ještě 5 minut duste.
Pak přidejte čočku a přimíchejte 1–2 lžíce umeocta. Solit už ani nemusíte, protože ume ocet je slaný dost. Nakonec do salátu dejte nasekanou petrželku, promíchejte a dolaďte podle chuti. Salát je dobrý teplý, výborně ale chutná i zastudena.
NĚCO NAVÍC
Můžete použít i běžný ocet, ale jakmile jednou ochutnáte umeocet, už nebudete chtít jiný.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Půst vás nezaskočí!(10 receptů)
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů)
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů)
- Čočkový salát můžete připravit pokaždé jinak a vždycky bude dokonalý(15 receptů)
Komentáře
04.12.2018 16:04
Salát je boží! Ja si do nej
Salát je boží! Ja si do nej jeste pridavam tofu kvuli bilkovinam.