Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočkový salát s hlívou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 104
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1670 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 208 g
Tuky 50 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Ráda v kuchyni experimentuji, a tak vznikl i tento jednoduchý recept na čočkový salát, který všem moc chutná,“ napsala nám čtenářka Marie Walterová z Klášterce nad Ohří. Kombinace rajčat a čočky sice není nová, ale pokud použijete sušená rajčata, je silně návyková. Ani zavilým milovníkům masa tady klobása chybět nebude!

Suroviny

čočka 300 g
hlíva 250 g
ústřičná
velká
sušená rajčata 4 hrsti
olivový olej 2 PL
umeocet
podle chuti
petrželka 2 hrsti
hladkolistá
sůl
lze vynechat

Postup

1

Čočku uvařte doměkka a sceďte. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte omytou a na proužky nakrájenou hlívu a asi 10 minut poduste, přidejte překrájená sušená rajčata a společně ještě 5 minut duste.

2

Pak přidejte čočku a přimíchejte 1–2 lžíce umeocta. Solit už ani nemusíte, protože ume ocet je slaný dost. Nakonec do salátu dejte nasekanou petrželku, promíchejte a dolaďte podle chuti. Salát je dobrý teplý, výborně ale chutná i zastudena.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít i běžný ocet, ale jakmile jednou ochutnáte umeocet, už nebudete chtít jiný.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Komentáře

04.12.2018 16:04

Salát je boží! Ja si do nej jeste pridavam tofu kvuli bilkovinam.

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...