Sýr krásně zjemní tuhle perfektní luštěninovou pochoutku, která uspokojí chuť na něco malého a vydatného.
Suroviny
Postup
V kastrůlku ohřejte fazole. Raději od plotny neodcházejte a lehce míchejte, aby se fazole nepřipálily a rajčatový nálev nepoprskal sporák. Hned přidejte lžíci kremžské hořčice a podle chuti špetku pepře, nejlépe čerstvě namletého.
Mezitím na malé pánvi nasucho nebo na rozpáleném oleji osmažte velký silný toust; tenkým plátkem by směs příliš prosákla.
Teplé fazole navršte na toust, ozdobte lžičkou zakysané smetany – klidně nízkotučné (odlehčí už tak kaloricky vydatnou pochoutku a chuti neubere) – a posypejte strouhaným sýrem. Dochuťte pepřem, opět nejlépe čerstvě namletým.
Tip Apetitu:
Pokud tousty připravujete pro děti nebo máte podrážděný žaludek, pepřem velmi šetřete. Jestli ale máte naopak chuť na něco opravdu pikantního, ochuťte si toust pepřem čtyř barev v takovém množství, jaké zvládnete.
Komentáře