Suroviny
Postup
V robotu rozmixujeme sušenky (nebo použijeme sáček a váleček) a přimícháme k nim rozpuštěné máslo. Dvě lžíce hmoty si ponecháme na ozdobu. Zbylou směs rozetřeme a zatlačíme rovnoměrně na dno dortové formy a dáme vychladit.
Čokoládu nalámeme a rozpustíme v mikrovlnné troubě (3-4 minuty na střední výkon). Pozor, aby se čokoláda nepřipálila, nevadí, když nebudou všechny kousky úplně rozpuštěné, rozpustí se, když po vyndání z mikrovlnné trouby čokoládu promícháme.
Vyšleháme bílky a cukr na pevný sníh.
V další misce ušleháme smetanu do polotuha.
Rozpuštěnou (ne však už úplně horkou) čokoládu opatrně přilijeme do sněhu, pak přidáme šlehačku a případně rum.
Vlijeme na sušenkový základ a uhladíme povrch.
Posypeme zbytkem sušenkové hmoty a dáme nejméně na 4 hodiny vychladit.