Pastinák do dortu? Nevěříte? Ale ano, tohle je carrot cake nové generace!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Dvě dortové formy o průměru 20cm vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr a javorový sirup rozpusťte na mírném plameni, nechte zchladnout a vlijte do mísy. Vmíchejte vejce, jogurt, obě mouky, kypřicí prášek, koření, strouhaný pastinák a jablko, ořechy a kůru a šťávu z pomeranče. Těsto rozdělte do forem a dejte péct na 25–30 minut. Vyjměte z formy a nechte vychladnout.
Tvaroh prošlehejte s javorovým sirupem či medem, ochutnejte a případně doslaďte podle chuti. Směs natřete na vychladlé korpusy, ty potom posaďte jeden na druhý. Ozdobte pekanovými ořechy a kousky pomerančové kůry a posypte moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravé, hravé a lehké!(7 receptů )
- 13 skvělých receptů s pastinákem(13 receptů )
- Kořenová zelenina: Levná surovina, kterou připravíte na desítky lahodných způsobů(36 receptů )