Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s pastinákem
Koláč s pastinákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s pastinákem

3.3/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4700 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 572 g
Tuky 203 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pastinák do dortu? Nevěříte? Ale ano, tohle je carrot cake nové generace! 

Suroviny

třtinový cukr 150 g
vejce 2 ks
hustý
mouka špaldová hladká 150 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
nebo směs Voňavé pečení s vanilkou od Antonína, možno nahradit roztlučenou směsí skořice, hřebíčku a muškátového oříšku
nastrouhaný najemno
nastouhané nahrubo
pekanové ořechy 50 g
opražené, nahrubo nasekané
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
Na krém
tvaroh 750 g
v kostce nebo z vaničky, vykapaný
možno nahradit medem
pekanové ořechy 50 g
strouhaná, na ozdobu
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Dvě dortové formy o průměru 20cm vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr a javorový sirup rozpusťte na mírném plameni, nechte zchladnout a vlijte do mísy. Vmíchejte vejce, jogurt, obě mouky, kypřicí prášek, koření, strouhaný pastinák a jablko, ořechy a kůru a šťávu z pomeranče. Těsto rozdělte do forem a dejte péct na 25–30 minut. Vyjměte z formy a nechte vychladnout.

2

Tvaroh prošlehejte s javorovým sirupem či medem, ochutnejte a případně doslaďte podle chuti. Směs natřete na vychladlé korpusy, ty potom posaďte jeden na druhý. Ozdobte pekanovými ořechy a kousky pomerančové kůry a posypte moučkovým cukrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...