0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s pastinákem

Koláč s pastinákem

2.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3738 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 523 g
Tuky 127 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pastinák do dortu? Nevěříte? Ale ano, tohle je carrot cake nové generace! 

Suroviny

máslo 85 g
třtinový cukr 150 g
javorový sirup 100 ml
vejce 2 ks
100 g
bílý jogurt hustý
mouka špaldová hladká 150 g
mouka pšeničná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
2 ČL
Voňavé pečení s vanilkou od Antonína, možno nahradit perníkovým kořením / roztlučenou směsí skořice, hřebíčku, muškátového oříšku
pastinák 250 g
nastrouhaný najemno
jablko 1 ks
nastouhané nahrubo
50 g
pekanový ořech opražené, nahrubo
pomeranč 1 ks
bio, kůra, šťáva
Na krém
tvaroh 750 g
v kostce / z vaničky, vykapaný
javorový sirup 4 PL
možno nahradit medem
50 g
pekanový ořech
sušená pomerančová kůra
bio, strouhaná, na ozdobu
moučkový cukr
na posypání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Dvě dortové formy o průměru 20cm vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr a javorový sirup rozpusťte na mírném plameni, nechte zchladnout a vlijte do mísy. Vmíchejte vejce, jogurt, obě mouky, kypřicí prášek, koření, strouhaný pastinák a jablko, ořechy a kůru a šťávu z pomeranče. Těsto rozdělte do forem a dejte péct na 25–30 minut. Vyjměte z formy a nechte vychladnout.

2 Tvaroh prošlehejte s javorovým sirupem či medem, ochutnejte a případně doslaďte podle chuti. Směs natřete na vychladlé korpusy, ty potom posaďte jeden na druhý. Ozdobte pekanovými ořechy a kousky pomerančové kůry a posypte moučkovým cukrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit