Koláč s pastinákem

Koláč s pastinákem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3738 kcal
Bílkoviny 114 g
Cukr 523 g
Tuky 127 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pastinák do dortu? Nevěříte? Ale ano, tohle je carrot cake nové generace! 

Suroviny

máslo 85 g
třtinový cukr 150 g
javorový sirup 100 ml
vejce 2 ks
100 g
bílý jogurt hustý
mouka špaldová hladká 150 g
mouka pšeničná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
2 ČL
Voňavé pečení s vanilkou od Antonína, možno nahradit perníkovým kořením / roztlučenou směsí skořice, hřebíčku, muškátového oříšku
pastinák 250 g
nastrouhaný najemno
jablka 1 ks
nastouhané nahrubo
50 g
pekanový ořech opražené, nahrubo
pomeranč 1 ks
bio, kůra, šťáva
Na krém
tvaroh 750 g
v kostce / z vaničky, vykapaný
javorový sirup 4 PL
možno nahradit medem
50 g
pekanový ořech
sušená pomerančová kůra
bio, strouhaná, na ozdobu
moučkový cukr
na posypání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Dvě dortové formy o průměru 20cm vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr a javorový sirup rozpusťte na mírném plameni, nechte zchladnout a vlijte do mísy. Vmíchejte vejce, jogurt, obě mouky, kypřicí prášek, koření, strouhaný pastinák a jablko, ořechy a kůru a šťávu z pomeranče. Těsto rozdělte do forem a dejte péct na 25–30 minut. Vyjměte z formy a nechte vychladnout.

2 Tvaroh prošlehejte s javorovým sirupem či medem, ochutnejte a případně doslaďte podle chuti. Směs natřete na vychladlé korpusy, ty potom posaďte jeden na druhý. Ozdobte pekanovými ořechy a kousky pomerančové kůry a posypte moučkovým cukrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit