Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Francouzské vepřové ragú

Báječně kořeněné a smetanové zároveň

Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Maso Francouzská

Ingredience

    • 1 stroužek česneku
    • asi 1cm kousek zázvoru
    • 100 g šalotek
    • 250 g vepřové panenky
    • 1 lžíce oleje
    • 120 ml zeleninového vývaru
    • 1 lžička sušeného tymiánu
    • 1 bobkový list
    • 1 malá špetka mletého hřebíčku
    • 2–3 špetky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
    • 2 lžíce tučné smetany
    • sůl
    • kajenský pepř
    • 1–2 lžičky citronové šťávy (podle chuti)

Příprava jídla

Oloupejte a najemno nasekejte česnek a zázvor. Šalotky oloupejte a podélně rozkrojte na čtvrtky. Maso osušte kuchyňským papírem a očistěte ho od blan. Pak ho nakrájejte na plátky a z nich nakrájejte tenké nudličky.

V pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejte olej. Asi 3 minuty na něm opékejte cibuli, pak vsypte zázvor a maso. Opékejte ho na středním plameni ze všech stran, aby zhnědlo a zatáhlo se.

3 Přilijte zeleninový vývar, přihoďte tymián, bobkový list, mletý hřebíček a muškátový oříšek a zhruba 4–5 minut povařte.

Vmíchejte smetanu a dochuťte ragú solí, kajenským pepřem a podle chuti citronovou šťávou. Povařte další 2–3 minuty a podávejte.


VHODNÉ PŘÍLOHY:

  • K ragú se hodí bramborová kaše s česnekem nebo hořčicí a chilli.
  • Česnekovou připravíte ze 3 velkých moučných brambor, doměkka uvařených, 4 lžic zeleninového vývaru, 80 g smetany, 2 prolisovaných stroužků česneku, soli, pepře a špetky muškátového oříšku.
  • Bramborovou kaši s hořčicí ušťouchejte ze 3 velkých moučných brambor, uvařených doměkka, 3 lžic olivového oleje, 2 lžic dijonské hořčice, 1 rozdrobené sušené feferonky a soli.

Recept je převzatý z knihy Cornelia Trischberger: Kuchařka pro pohodáře, vydavatelství Jan Vašut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety po toskánsku

Tramezzini s pórkovo-jablečnou omáčkou

REKLAMA

Přidat komentář