Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzské vepřové ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzské vepřové ragú

4.3/5 Počet hodnocení: 23
Do 45 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1158 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 111 g
Tuky 44 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně kořeněné a smetanové zároveň. Francouzské vepřové ragú je super jídlo pro celou rodinu. Ať už si ho vychutnáte s knedlíkem nebo ještě lépe s plátkem čerstvého chleba.

Související recepty

Suroviny

česnek 1 stroužek
zázvor (čerstvý) 1 cm
panenka 250 g
olej 1 PL
vývar zeleninový 120 ml
tymián 1 ČL
sušený
hřebíček 1 špetka
mletý
čerstvě nastrouhaný
sůl
kajenský pepř
dle chuti

Postup

1

Oloupejte a najemno nasekejte česnek a zázvor. Šalotky oloupejte a podélně rozkrojte na čtvrtky. Maso osušte kuchyňským papírem a očistěte ho od blan.

2

Pak ho nakrájejte na plátky a z nich nakrájejte tenké nudličky.

3

V pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejte olej. Asi 3 minuty na něm opékejte cibuli, pak vsypte zázvor a maso. Opékejte ho na středním plameni ze všech stran, aby zhnědlo a zatáhlo se.

4

Přilijte zeleninový vývar, přihoďte tymián, bobkový list, mletý hřebíček a muškátový oříšek a zhruba 4–5 minut povařte.

5

Vmíchejte smetanu a dochuťte ragú solí, kajenským pepřem a podle chuti citronovou šťávou. Povařte další 2–3 minuty a podávejte.

VHODNÉ PŘÍLOHY:

  • K ragú se hodí bramborová kaše s česnekem nebo hořčicí a chilli.
  • Česnekovou připravíte ze 3 velkých moučných brambor, doměkka uvařených, 4 lžic zeleninového vývaru, 80 g smetany, 2 prolisovaných stroužků česneku, soli, pepře a špetky muškátového oříšku.
  • Bramborovou kaši s hořčicí ušťouchejte ze 3 velkých moučných brambor, uvařených doměkka, 3 lžic olivového oleje, 2 lžic dijonské hořčice, 1 rozdrobené sušené feferonky a soli.

Recept je převzatý z knihy Cornelia Trischberger: Kuchařka pro pohodáře, vydavatelství Jan Vašut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...