0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzské vepřové ragú

Francouzské vepřové ragú

4.4 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1072 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 94 g
Tuky 43 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně kořeněné a smetanové zároveň

Suroviny

česnek 1 stroužek
zázvor (čerstvý)
o velikosti 1 cm
šalotka 100 g
panenka 250 g
olej 1 PL
vývar zeleninový 120 ml
tymián 1 ČL
sušený
bobkový list 1 ks
hřebíček 1 špetka
mletý
muškátový oříšek 2 špetky
čerstvě nastrouhaný
smetana 2 PL
tučná
sůl
kajenský pepř
citronová štáva 1 ČL
dle chuti

Oloupejte a najemno nasekejte česnek a zázvor. Šalotky oloupejte a podélně rozkrojte na čtvrtky. Maso osušte kuchyňským papírem a očistěte ho od blan. Pak ho nakrájejte na plátky a z nich nakrájejte tenké nudličky.

V pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejte olej. Asi 3 minuty na něm opékejte cibuli, pak vsypte zázvor a maso. Opékejte ho na středním plameni ze všech stran, aby zhnědlo a zatáhlo se.

3 Přilijte zeleninový vývar, přihoďte tymián, bobkový list, mletý hřebíček a muškátový oříšek a zhruba 4–5 minut povařte.

Vmíchejte smetanu a dochuťte ragú solí, kajenským pepřem a podle chuti citronovou šťávou. Povařte další 2–3 minuty a podávejte.


VHODNÉ PŘÍLOHY:

  • K ragú se hodí bramborová kaše s česnekem nebo hořčicí a chilli.
  • Česnekovou připravíte ze 3 velkých moučných brambor, doměkka uvařených, 4 lžic zeleninového vývaru, 80 g smetany, 2 prolisovaných stroužků česneku, soli, pepře a špetky muškátového oříšku.
  • Bramborovou kaši s hořčicí ušťouchejte ze 3 velkých moučných brambor, uvařených doměkka, 3 lžic olivového oleje, 2 lžic dijonské hořčice, 1 rozdrobené sušené feferonky a soli.

Recept je převzatý z knihy Cornelia Trischberger: Kuchařka pro pohodáře, vydavatelství Jan Vašut.

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit