0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí ragú s křenem

Telecí ragú s křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí ragú s křenem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5601 kcal
Bílkoviny 327 g
Sacharidy 338 g
Tuky 296 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Telecí je měkké, zelenina trochu křupavá a chuť prostě nevídaná – sametová i pikantní. Zamilovali jsme se.

Suroviny

vývar 1 l
telecí (viz Tipy & triky) nebo drůbeží
víno bílé 250 ml
pórek 2 ks
střední, na plátky
řapíkatý celer 3 ks
na plátky
mrkev 3 ks
šikmo pokrájené na plátky
šalotka 2 ks
nadrobno
česnek 1 ks
palice, horizontálně přepůlená
rozmarýn 2 snítky
telecí plec 1 kg
vykoštěná či kotleta, na kostky
žampiony 300 g
pepř
sůl
žloutek 3 ks
smetana ke šlehání 280 ml
křen 2 PL
strouhaný
máslo 25 g
a kousek na těstoviny
petrželka 1 svazek
citron 1 ks
kůra a šťáva
tagliatelle 300 g
čerstvé

1 Nalijte vývar a víno do většího hrnce, přidejte zeleninu kromě žampionů, česnek, rozmarýn a přiveďte k varu a nezakryté vařte 10 minut.

2 Telecí vhoďte do hrnce spolu se žampiony. Přiveďte k varu, osolte a opepřete a vařte dalších 20 minut nebo až bude maso měkké. (V této chvíli můžete pokrm zamrazit nebo vychladit pro pozdější dokončení.)

3 Před podáváním prošlehejte žloutky se smetanou. Do jemně bublajícího masa se zeleninou vmíchejte křen a za stálého míchání vlijte pramínkem žloutkovou směs. Zahřívejte už jen mírně, aby omáčka zhoustla, ale nesrazila se. Vmíchejte máslo, sejměte z ohně a přidejte petrželku, citronovou kůru a šťávu. Případně dosolte.

4 Mezitím uvařte tagliatelle podle návodu na obalu. Slijte a promíchejte s trochou másla. Rozdělte na 6 nahřátých talířů, na to sběračkou nandejte telecí ragú a ihned podávejte.

Tipy & triky
Asi 2 kg telecích kostí a odřezků nasekaných nahrubo, 1 pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené mrkve a 2 řapíky celeru, 2 bobkové listy, 3 snítky tymiánu, malý svazek petrželky a 1 lžičku kuliček černého pepře zalijte 3 litry studené vody. Přiveďte k varu, pak ztlumte a pomalu nechte táhnout asi hodinu. Nechte 10 minut chladnout, potom přeceďte a dejte vychladit. Vývar, který nepoužijete hned, můžete zamrazit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč