Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Focaccia s cherry rajčátky a pestem

Tradiční italský ‚chléb chudých‘ dnes nabízejí i v nejluxusnějších restauracích. Až ho ochutnáte, zjistíte proč.
Vydání: 2012/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20 minut
P
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 450 g hladké mouky + trochu na vál
    • 2 lžičky sušeného droždí
    • 1 lžička soli
    • 5 lžic panenského olivového oleje
    • 300 g třešňových rajčátek
    • sůl
    • hrst lístků čerstvé bazalky
    • 2 lžíce bazalkového pesta (recept na domácí)

Příprava jídla

1 Prosejte mouku do velké misky, přidejte droždí a sůl. Udělejte uprostřed důlek, nalijte do něj 3 lžíce oleje a 300 ml teplé vody a vše promíchejte vařečkou. Přesuňte směs na pomoučněný vál a hněťte ji 10 minut, až vznikne hladké a pružné těsto.

2 Vložte těsto do vymazané misky, přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte hodinu vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.

3 Troubu rozehřejte na 230 °C. Pekáč o velikosti asi 40 x 40 cm vytřete olejem. Vložte do něj těsto a vytvořte z něj placku o tloušťce asi 0,5 cm. Nechte těsto ještě 20 minut kynout.

4

V malé misce smíchejte 3 lžíce vody a lžíci oleje. Po uplynutí 20 minut potřete těsto směsí oleje a vody a focacciu pečte 20 minut na střední mřížce.

5

Mezitím rozčtvrťte rajčátka, dejte je do cedníku a posypte solí. Nechte je takto 10 minut stranou, aby přebytečná voda odkapala.

6 Když jsou rajčátka připravená, vložte je do misky spolu s bazalkou a pestem, přelijte olejem a dobře promíchejte. Upečenou foccaciu pokryjte směsí rajčat s pestem a ihned podávejte.

Recept je z kuchařky Dieta po italsku, Gino D’Acampo, Euromedia Group Ikar.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dort z limoncella a ricotty

Filety z tresky s pikantním červeným pestem

REKLAMA

Přidat komentář