Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Focaccia s cherry rajčátky a pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2467 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 304 g
Tuky 95 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční italský ‚chléb chudých‘ dnes nabízejí i v nejluxusnějších restauracích. Až ho ochutnáte, zjistíte proč.

Suroviny

+ trocha na vál
droždí sušené 2 ČL
sůl 1 ČL
olivový olej panenský 5 PL
rajčata cherry 300 g
sůl
bazalka hrst
čerstvé lístky
bazalkové pesto 2 PL

1 Prosejte mouku do velké misky, přidejte droždí a sůl. Udělejte uprostřed důlek, nalijte do něj 3 lžíce oleje a 300 ml teplé vody a vše promíchejte vařečkou. Přesuňte směs na pomoučněný vál a hněťte ji 10 minut, až vznikne hladké a pružné těsto.

2 Vložte těsto do vymazané misky, přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte hodinu vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.

3 Troubu rozehřejte na 230 °C. Pekáč o velikosti asi 40 x 40 cm vytřete olejem. Vložte do něj těsto a vytvořte z něj placku o tloušťce asi 0,5 cm. Nechte těsto ještě 20 minut kynout.

4 V malé misce smíchejte 3 lžíce vody a lžíci oleje. Po uplynutí 20 minut potřete těsto směsí oleje a vody a focacciu pečte 20 minut na střední mřížce.

5 Mezitím rozčtvrťte rajčátka, dejte je do cedníku a posypte solí. Nechte je takto 10 minut stranou, aby přebytečná voda odkapala.

6 Když jsou rajčátka připravená, vložte je do misky spolu s bazalkou a pestem, přelijte olejem a dobře promíchejte. Upečenou foccaciu pokryjte směsí rajčat s pestem a ihned podávejte.
 

Recept je z kuchařky Dieta po italsku, Gino D’Acampo, Euromedia Group Ikar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč