0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Focaccia s cherry rajčátky a pestem

Focaccia s cherry rajčátky a pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Focaccia s cherry rajčátky a pestem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2467 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 304 g
Tuky 95 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční italský ‚chléb chudých‘ dnes nabízejí i v nejluxusnějších restauracích. Až ho ochutnáte, zjistíte proč.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
+ trocha na vál
droždí sušené 2 ČL
sůl 1 ČL
olivový olej panenský 5 PL
rajčata cherry 300 g
sůl
bazalka hrst
čerstvé lístky
bazalkové pesto 2 PL

1 Prosejte mouku do velké misky, přidejte droždí a sůl. Udělejte uprostřed důlek, nalijte do něj 3 lžíce oleje a 300 ml teplé vody a vše promíchejte vařečkou. Přesuňte směs na pomoučněný vál a hněťte ji 10 minut, až vznikne hladké a pružné těsto.

2 Vložte těsto do vymazané misky, přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte hodinu vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.

3 Troubu rozehřejte na 230 °C. Pekáč o velikosti asi 40 x 40 cm vytřete olejem. Vložte do něj těsto a vytvořte z něj placku o tloušťce asi 0,5 cm. Nechte těsto ještě 20 minut kynout.

4 V malé misce smíchejte 3 lžíce vody a lžíci oleje. Po uplynutí 20 minut potřete těsto směsí oleje a vody a focacciu pečte 20 minut na střední mřížce.

5 Mezitím rozčtvrťte rajčátka, dejte je do cedníku a posypte solí. Nechte je takto 10 minut stranou, aby přebytečná voda odkapala.

6 Když jsou rajčátka připravená, vložte je do misky spolu s bazalkou a pestem, přelijte olejem a dobře promíchejte. Upečenou foccaciu pokryjte směsí rajčat s pestem a ihned podávejte.
 

Recept je z kuchařky Dieta po italsku, Gino D’Acampo, Euromedia Group Ikar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit