0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Focaccia s cherry rajčátky a pestem

Focaccia s cherry rajčátky a pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Focaccia s cherry rajčátky a pestem

3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2467 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 304 g
Tuky 95 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční italský ‚chléb chudých‘ dnes nabízejí i v nejluxusnějších restauracích. Až ho ochutnáte, zjistíte proč.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
+ trocha na vál
droždí sušené 2 ČL
sůl 1 ČL
olivový olej panenský 5 PL
rajčata cherry 300 g
sůl
bazalka hrst
čerstvé lístky
bazalkové pesto 2 PL

1 Prosejte mouku do velké misky, přidejte droždí a sůl. Udělejte uprostřed důlek, nalijte do něj 3 lžíce oleje a 300 ml teplé vody a vše promíchejte vařečkou. Přesuňte směs na pomoučněný vál a hněťte ji 10 minut, až vznikne hladké a pružné těsto.

2 Vložte těsto do vymazané misky, přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte hodinu vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.

3 Troubu rozehřejte na 230 °C. Pekáč o velikosti asi 40 x 40 cm vytřete olejem. Vložte do něj těsto a vytvořte z něj placku o tloušťce asi 0,5 cm. Nechte těsto ještě 20 minut kynout.

4 V malé misce smíchejte 3 lžíce vody a lžíci oleje. Po uplynutí 20 minut potřete těsto směsí oleje a vody a focacciu pečte 20 minut na střední mřížce.

5 Mezitím rozčtvrťte rajčátka, dejte je do cedníku a posypte solí. Nechte je takto 10 minut stranou, aby přebytečná voda odkapala.

6 Když jsou rajčátka připravená, vložte je do misky spolu s bazalkou a pestem, přelijte olejem a dobře promíchejte. Upečenou foccaciu pokryjte směsí rajčat s pestem a ihned podávejte.
 

Recept je z kuchařky Dieta po italsku, Gino D’Acampo, Euromedia Group Ikar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč