0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Focaccia s červenou cibulí

Focaccia s červenou cibulí

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Na 3 placky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2596 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 362 g
Tuky 80 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská kuchyně je proslulá svou jednoduchostí a důrazem na sezonní a lokální suroviny. A Italové jsou zase proslulí láskou k jídlu – dokážou nad ním vést vášnivé debaty, jídlo si dovedou vychutnat a u stolu umějí sedět hodiny... Ono také projíst se antipasti, primi piati a secondi piati až k dolce chvíli trvá. A v Itálii se zásadně nespěchá.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
droždí sušené 2 ČL
voda 300 ml
vlažná. 300–350 ml podle potřeby
olivový olej extra panenský 5 PL
+ další na potírání
sůl 1 ČL
+ další na posypání
cibule červená 4 ks
část nakrájená na kolečka a část na měsíčky
rozmarýn snítka
lístky odrhnuté a nasekané nahrubo

1 V míse smíchejte mouku, droždí, vodu, olivový olej a vypracujte hladké a elastické těsto, v robotu s hákem to bude trvat asi 8–10 minut.

2 Těsto vytvarujte do koule a dejte do olejem vymazané mísy. Nechte kynout asi hodinu.

3 Troubu předehřejte na 230°C. Těsto stlačte pěstí, přisypte sůl a krátce na pracovní ploše prohněťte, jen aby se sůl zapracovala. Těsto rozdělte na 3 díly a z každého vytvarujte placku o síle 1–2 cm. Do placek vtiskněte nakrájenou cibuli. Nechte zhruba půl až hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí výšku. Potřete olejem, posypte rozmarýnem a pečte 20–25 minut.

4 Vyjměte z trouby, znovu potřete olivovým olejem, posypte solí (ideálně vločkovou) a podávejte nejlépe ještě za tepla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč