0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Na 3 placky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2596 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 362 g
Tuky 80 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská kuchyně je proslulá svou jednoduchostí a důrazem na sezonní a lokální suroviny. A Italové jsou zase proslulí láskou k jídlu – dokážou nad ním vést vášnivé debaty, jídlo si dovedou vychutnat a u stolu umějí sedět hodiny... Ono také projíst se antipasti, primi piati a secondi piati až k dolce chvíli trvá. A v Itálii se zásadně nespěchá.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
droždí sušené 2 ČL
voda 300 ml
vlažná. 300–350 ml podle potřeby
olivový olej extra panenský 5 PL
+ další na potírání
sůl 1 ČL
+ další na posypání
cibule červená 4 ks
část nakrájená na kolečka a část na měsíčky
rozmarýn snítka
lístky odrhnuté a nasekané nahrubo

1 V míse smíchejte mouku, droždí, vodu, olivový olej a vypracujte hladké a elastické těsto, v robotu s hákem to bude trvat asi 8–10 minut.

2 Těsto vytvarujte do koule a dejte do olejem vymazané mísy. Nechte kynout asi hodinu.

3 Troubu předehřejte na 230°C. Těsto stlačte pěstí, přisypte sůl a krátce na pracovní ploše prohněťte, jen aby se sůl zapracovala. Těsto rozdělte na 3 díly a z každého vytvarujte placku o síle 1–2 cm. Do placek vtiskněte nakrájenou cibuli. Nechte zhruba půl až hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí výšku. Potřete olejem, posypte rozmarýnem a pečte 20–25 minut.

4 Vyjměte z trouby, znovu potřete olivovým olejem, posypte solí (ideálně vločkovou) a podávejte nejlépe ještě za tepla.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč