0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Focaccia s červenou cibulí

Focaccia s červenou cibulí

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Na 3 placky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2596 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 362 g
Tuky 80 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská kuchyně je proslulá svou jednoduchostí a důrazem na sezonní a lokální suroviny. A Italové jsou zase proslulí láskou k jídlu – dokážou nad ním vést vášnivé debaty, jídlo si dovedou vychutnat a u stolu umějí sedět hodiny... Ono také projíst se antipasti, primi piati a secondi piati až k dolce chvíli trvá. A v Itálii se zásadně nespěchá.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
droždí sušené 2 ČL
voda 300 ml
vlažná. 300–350 ml podle potřeby
olivový olej extra panenský 5 PL
+ další na potírání
sůl 1 ČL
+ další na posypání
cibule červená 4 ks
část nakrájená na kolečka a část na měsíčky
rozmarýn snítka
lístky odrhnuté a nasekané nahrubo

1 V míse smíchejte mouku, droždí, vodu, olivový olej a vypracujte hladké a elastické těsto, v robotu s hákem to bude trvat asi 8–10 minut.

2 Těsto vytvarujte do koule a dejte do olejem vymazané mísy. Nechte kynout asi hodinu.

3 Troubu předehřejte na 230°C. Těsto stlačte pěstí, přisypte sůl a krátce na pracovní ploše prohněťte, jen aby se sůl zapracovala. Těsto rozdělte na 3 díly a z každého vytvarujte placku o síle 1–2 cm. Do placek vtiskněte nakrájenou cibuli. Nechte zhruba půl až hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí výšku. Potřete olejem, posypte rozmarýnem a pečte 20–25 minut.

4 Vyjměte z trouby, znovu potřete olivovým olejem, posypte solí (ideálně vločkovou) a podávejte nejlépe ještě za tepla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit