Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3178 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 293 g
Tuky 159 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zralé plody fíků jsou nafialovělé s výrazně sladku dužinou. Báječně se proto doplňují s kozím sýrem.

Suroviny

sůl 1 ČL
kostka
olivový olej 8 PL
fíky 4 ks
čerstvé
v popelu, váleček
med 2 PL
tymián 8 snítek
pepř
čerstvě drcený
sůl
hrubá

Postup

1

Do mísy prosijte hladkou mouku se solí. Rozdrobené droždí promíchejte se špetkou cukru a 150 ml vlažné vody a vlijte k mouce. Přidejte čtyři lžíce oleje a zadělejte hladké nelepivé těsto.

2

Na pomoučněném vále vypracujte bochánek, vložte do mísy, poprašte moukou a nechte pod utěrkou kynout asi hodinu na dvojnásobný objem. Předehřejte troubu na 250 °C a plech vyložte papírem na pečení.

3

Vykynuté těsto opět propracujte a rozdělte na 4 díly. Každý vyválejte na oválnou placku o síle asi 3 mm, vytvarujte, přendejte na plech a nechte chvíli odpočinout. Nakrájejte fíky i sýr na asi 1⁄2 cm plátky. Med prošlehejte se lžící citronové šťávy a olejem.

4

Placky propíchejte na několika místech vidličkou nebo do nich udělejte prstem důlky, obložte plátky fíků a sýra a posypte polovinou odrhnutého tymiánu. Pečte dozlatova, 10–15 minut. Vyjměte z trouby, pokapejte medovou zálivkou, osolte, opepřete a posypte zbylým tymiánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...