Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3178 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 293 g
Tuky 159 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zralé plody fíků jsou nafialovělé s výrazně sladku dužinou. Báječně se proto doplňují s kozím sýrem.

Suroviny

sůl 1 ČL
kostka
olivový olej 8 PL
fíky 4 ks
čerstvé
v popelu, váleček
med 2 PL
tymián 8 snítek
pepř
čerstvě drcený
sůl
hrubá

1 Do mísy prosijte hladkou mouku se solí. Rozdrobené droždí promíchejte se špetkou cukru a 150 ml vlažné vody a vlijte k mouce. Přidejte čtyři lžíce oleje a zadělejte hladké nelepivé těsto.

2 Na pomoučněném vále vypracujte bochánek, vložte do mísy, poprašte moukou a nechte pod utěrkou kynout asi hodinu na dvojnásobný objem. Předehřejte troubu na 250 °C a plech vyložte papírem na pečení.

3 Vykynuté těsto opět propracujte a rozdělte na 4 díly. Každý vyválejte na oválnou placku o síle asi 3 mm, vytvarujte, přendejte na plech a nechte chvíli odpočinout. Nakrájejte fíky i sýr na asi 1⁄2 cm plátky. Med prošlehejte se lžící citronové šťávy a olejem.

4 Placky propíchejte na několika místech vidličkou nebo do nich udělejte prstem důlky, obložte plátky fíků a sýra a posypte polovinou odrhnutého tymiánu. Pečte dozlatova, 10–15 minut. Vyjměte z trouby, pokapejte medovou zálivkou, osolte, opepřete a posypte zbylým tymiánem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč