0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

chleba
loupaná plec
čedar
hořčice dijonská
majonéza
sůl
pepř
okurky nakládané
Jak na to a co potřebujete Podle počtu strávníků kupte přiměřeně velký kus libové vepřové kýty nebo plecka; počítáte-li se čtyřmi porcemi, potom si připravte zhruba půl kilogramu masa. Dále 3 až 4 cibule (na každého strávníka cca jedna), snítku čerstvého tymiánu nebo sušený, olivový olej, mořskou sůl a pepř, ideálně čerstvě namletý. Na servírován pak 8 plátků chleba, dijonskou hořčici, čerstvou majonézu (tedy kvalitní olej a čerstvá vajíčka), zhruba 60 g čedaru a nakládané okurky. Maso si nakrájejte na zhruba centimetr tenké plátky, aby byly rychle hotové, a lehce je naklepejte přes mikrotenový sáček třeba pomocí menší pánvičky, aby se nepotrhaly. Pokud si k vaření pouštíte muziku, jak to Martin radí ve své oceněné kuchařce, můžete maso naklepávat do rytmu. Nezapomeňte je osolit a opepřit. Veškerou cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky a dejte pomalu smažit při střední teplotě na pánvičku zhruba na 3 až 4 lžíce oleje, přidat můžete i pár lístků tymiánu. S citem osolte a opepřete, aby cibule pustila víc šťávy; jde o to, aby restováním změkla, zesládla a získala zlatavou barvu. Poté ji odstavte. Na rozehřátém oleji na pánvi opečte zprudka a dozlatova i maso, podle tloušťky plátků 2 až 3 minuty z každé strany. Poté ho ještě nechte na pánvi chvíli odpočinout, aby vám z něj při krájení nevytekla šťáva. Mezitím potřete nakrájené krajíce chleba čerstvou majonézou (návod, jak ji připravit, najdete zde) a pikantní hořčicí a rozdrobte na ně čedar (Martin použil čedar pěti druhů, ale může být jakýkoliv), pak krajíce dejte mírně rozpéct do trouby rozehřáté zhruba na 200 °C. A můžete servírovat: na rozpečené chleby s rozpuštěným sýrem přidejte na tenké plátky nakrájenou kyselou okurku a na proužky pokrájené kousky masa, navrch zlatavou cibulku, případně nasekanou petrželku neutrální chuti. A užijte si to.

Obchod Apetit