0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s jarní cibulkou a kozím sýrem

Koláč s jarní cibulkou a kozím sýrem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 695 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 41 g
Tuky 49 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výtečný slaný koláč, rychlá večeře, chuťovka k vínu. 

Suroviny

jarní cibulka 3 ks
celkem asi 500 g
olivový olej 2 PL
panenský
tymián 2 snítky
vinný ocet červený 2 PL
lze nahradit bílým vinným octem
třtinový cukr 1 PL
kozí sýr čerstvý 140 g
rozdrobený
olivy černé 1 hrst
odpeckované

1 Tři svazky jarní cibulky (celkem asi 500 g) omyjte a každou rozkrojte podél. Vhoďte je do vroucí vody, povařte 2–3 minuty, pak slijte a nechte dobře okapat. Osolte je, opepřete a promíchejte se 2 lžícemi panenského olivového oleje, 2–4 snítkami tymiánu, 2 lžícemi červeného nebo bílého vinného octa a 1 lžící třtinového cukru.

2 Předehřejte troubu na 200 ºC. 500 g hotového listového těsta rozválejte a zformujte na plechu vyloženém pečicím papírem do obdélníku 20 × 30 cm se zvýšenými okraji. Okraje můžete pomocí ostrého nože ozdobit mělkými zářezy.

3 Potřete těsto rozšlehaným žloutkem a rozložte na ně cibulku. Posypte 140 g rozdrobeného čerstvého kozího sýra a hrstí černých odpeckovaných oliv. Pečte asi 25 minut dozlatova a po mírném zchladnutí ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit