0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slaný koláč s hříbky

Slaný koláč s hříbky

4.4/5 Počet hodnocení: 39
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3134 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 115 g
Tuky 244 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variaci na slavný lotrinský quiche si dejte se sklenkou bílého vína.

Suroviny

listové těsto 250 g
nebo křehké
máslo 25 g
olej 1 ČL
houby 250 g
čerstvé hřiby na plátky
slanina 100 g
na malé kostičky
česnek 1 stroužky
drcený
vejce 3 ks
nastrouhaný
tymián 3 snítky
lístky
muškátový oříšek špetka
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Listové těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu včetně boků (klidně je může přesahovat, protože těsto z nich mívá tendenci ‚sjet’) a dejte na 5 minut do trouby, aby  lehounce zezlátlo.

3

Mezitím v pánvi na oleji a másle opečte slaninu s houbami a česnekem dozlatova.

4

Přebytečný tuk slijte a směs přesuňte do mísy.

5

Přimíchejte smetanu, vejce, sýr, tymián a muškátový oříšek. Podle chuti osolte a opepřete.

6

Směs vlijte do předpečeného korpusu, troubu ztlumte na 180 °C a pečte asi 20 minut, až náplň zpevní.

7

Před podáváním nechte koláč vychladnout.

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč