Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rozmarýnové kuře s ratatouille z trouby

Popis receptu: 
Francouzská specialita je úžasně jednoduchá stačí vše nakrájet a hodit do pekáčku. Odpadá i hora špinavého nádobí.
Autor: Iveta Šeminská
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 lilek 2 malé cuketky 3 různobarevné papriky 2 lžičky najemno nasekaného rozmarýnu + 4 celé snítky 2 stroužky česneku 3 lžíce olivového oleje 4 kuřecí prsní řízky nebo rozporcované kuře 250 g cherry rajčat sůl, pepř

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 200 stupňů. Ve velkém pekáči promíchejte na kousky nakrájenou zeleninu a polovinu nasekaného rozmarýnu, polovinu utřeného česneku a dvě lžíce oleje. Lehce osolte a opepřete. Zeleninu rozprostřete do rovnoměrné vrstvy a dejte na dvacet minut péct. Mezitím smíchejte zbývající rozmarýn, česnek a olej. Každou část kuřete potřete ochuceným olejem, osolte, opepřete a dejte na patnáct minut chladit. Po dvaceti minutách pečení vmíchejte rajčata. Pak ve vrstvě zeleniny udělejte důlky na maso. Pekáček vraťte zhruba na dvacet minut do trouby, aby se kuře propeklo a zelenina lehce zkaramelizovala. Chcete-li, podávejte ještě s vařenými bramborami.
REKLAMA

Přidat komentář