Rozmarýnové kuře s ratatouille z trouby

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Rozmarýnové kuře s ratatouille z trouby

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny

Suroviny

lilek 1 ks
cuketa 2 ks
menší
paprika 3 ks
různobarevné
rozmarýn 2
najemno nasekaný
rozmarýn 4
česnek 2
olivový olej 3
kuřecí prsa 4 ks
lze nahradit rozporcovaným kuřetem
rajčata cherry 250 g
sůl
pepř
Zahřejte troubu na 200 stupňů. Ve velkém pekáči promíchejte na kousky nakrájenou zeleninu a polovinu nasekaného rozmarýnu, polovinu utřeného česneku a dvě lžíce oleje. Lehce osolte a opepřete. Zeleninu rozprostřete do rovnoměrné vrstvy a dejte na dvacet minut péct. Mezitím smíchejte zbývající rozmarýn, česnek a olej. Každou část kuřete potřete ochuceným olejem, osolte, opepřete a dejte na patnáct minut chladit. Po dvaceti minutách pečení vmíchejte rajčata. Pak ve vrstvě zeleniny udělejte důlky na maso. Pekáček vraťte zhruba na dvacet minut do trouby, aby se kuře propeklo a zelenina lehce zkaramelizovala. Chcete-li, podávejte ještě s vařenými bramborami.

Obchod Apetit