Kuře z jedné pánve, ochucené medem, omáčkou hoisin a čínským kořením pěti vůní, je levným a snadným rodinným jídlem pro všední den.
Suroviny
kuřecí stehna
8
ks
s kostí i kůží
omáčka hoisin
4
PL
sezamový olej
2
ČL
med
2
PL
koření pěti vůní
1,5
ČL
zázvor (čerstvý)
3
cm
strouhaný
česnek
2
stroužky
utřené
sůl
pepř
čerstvě mletý
kešú
50
g
opražené
jarní cibulka
1
svazek
nakrájená na kousky
rýže hnědá
vařená, k podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí stehna rozložte do velkého pekáče a na každém stehně 2–3x nařízněte kůži. Smíchejte omáčku hoisin, sezamový olej, med, koření pěti vůní, zázvor, česnek a směs osolte a opepřete podle chuti. Nalijte na kuře a promíchejte, aby se obalilo (klidně můžete, ale nemusíte, kuře marinovat 2 hodiny, nebo přes noc, pokud máte čas). Pečte 35 minut kůží nahoru a alespoň jednou podlijte vodou.
2
Vmíchejte kešú oříšky a posypte kuře jarní cibulkou. Vraťte na 5 minut do trouby a poté podávejte s hnědou rýží.
Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.