Neveřili byste, co všechno se dá vykouzlit z červené řepy! Jogurt můžete klidně nahradit i kysanou smetanou či créme fraiche, pomazánka pak bude sice hutnější, ale o to lahodnější.
Suroviny
červená řepa
100
g
sterilovaná, osušená, nakrájená najemno
jogurt řeckého typu
60
ml
pažitka
1
PL
pokrájená
petrželka
1
PL
pokrájená
sůl a pepř
toustový chléb
12
plátků
bílý, bez kůrek
krůta
4
plátky
pečené
ledový salát
2
listy
mrkev
60
g
strouhaná
Postup
1
Řepu, jogurt, pažitku a petrželku dobře promíchejte a osolte podle chuti (dospělým můžete i opepřit). Směsí hustě potřete 4 chleby. Přikryjte dalšími čtyřmi krajíci. Poklaďte je krůtím masem, kouskem salátu a strouhanou mrkví a přiklopte zbylými chleby.