0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kokosová korma s kuřecím masem

Kokosová korma s kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kokosová korma s kuřecím masem

4.2/5 Počet hodnocení: 61
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 dny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2362 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 214 g
Tuky 79 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přesně to jídlo, které si budete pořád přidávat a nikdy nebudete mít dost...

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný a nasekaný nadrobno
česnek 4 stroužky
podrcený
rajčatová passata - pyré 150 g
passata
kari koření 1 PL
garam masala 1 PL
římský kmín 1,5 ČL
koriandr mletý 1,5 ČL
kardamom 1,5 ČL
mletý
hřebíček ½ ČL
fenyklová semínka ½ ČL
mletá
pískavice řecké seno ½ ČL
chilli sušené ½ ČL
vločky
kešú ½ hrnku
citronová šťáva 2 PL
nakrájená na kousky, nebo krůtí prsa, nakrájená na kousky
třtinový cukr 1 PL
rýže basmati
k podávání
klínky k podávání
koriandr čerstvý
nasekaný, čerstvý, k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte, aby změkla.

2

Přidejte zázvor, česnek a ještě 2 minuty opékejte.

3

Sejměte hrnec z plotny a přimíchejte passatu a všechno koření. Vraťte na plotnu a míchejte, aby se koření rozvonělo a passata zkaramelizovala.

4

Přilijte kokosové mléko, přisypte ořechy kešú a vmíchejte citronovou šťávu a 300 ml vody. Přiveďte k varu a vařte ještě asi 5 minut, aby kešú změkly.

5

Potom vše rozmixujte na hladkou omáčku.

6

Kuřecí nebo krůtí kousky vhoďte do omáčky a krátce povařte, bude stačit 5 minut.

7

Nakonec vmíchejte jogurt a dochuťte cukrem.

8

Podávejte s rýží, posypané nasekaným koriandrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Komentáře

Anonym

Kokosova korma kureci

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...