Kokosová korma s kuřecím masem

Kokosová korma s kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kokosová korma s kuřecím masem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 dny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2362 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 214 g
Tuky 79 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přesně to jídlo, které si budete pořád přidávat a nikdy nebudete mít dost...

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný a nasekaný nadrobno
česnek 4 stroužky
podrcený
rajčatová passata 150 g
passata
kari koření 1 PL
garam masala 1 PL
římský kmín 1.5 ČL
koriandr mletý 1.5 ČL
kardamom 1.5 ČL
mletý
kurkuma (mletá) 1.5 ČL
hřebíček 0.5 ČL
fenyklová semínka 0.5 ČL
mletá
pískavice řecké seno 0.5 ČL
chilli sušené 0.5 ČL
vločky
kokosové mléko 400 ml
kešú 0.5 hrnku
citronová štáva 2 PL
kuřecí prsa 500 g
nakrájená na kousky, nebo krůtí prsa, nakrájená na kousky
jogurt řeckého typu 0.5 hrnku
třtinový cukr 1 PL
rýže basmati
k podávání
citron 1 ks
klínky k podávání
koriandr
nasekaný, čerstvý, k podávání

1 V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte, aby změkla. Přidejte zázvor, česnek a ještě 2 minuty opékejte. Sejměte hrnec z plotny a přimíchejte passatu a všechno koření. Vraťte na plotnu a míchejte, aby se koření rozvonělo a passata zkaramelizovala. Přilijte kokosové mléko, přisypte ořechy kešú a vmíchejte citronovou šťávu a 300 ml vody. Přiveďte k varu a vařte ještě asi 5 minut, aby kešú změkly. Potom vše rozmixujte na hladkou omáčku.

2 Kuřecí nebo krůtí kousky vhoďte do omáčky a krátce povařte, bude stačit 5 minut. Nakonec vmíchejte jogurt a dochuťte cukrem. Podávejte s rýží, posypané nasekaným koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit