Kokosová korma s kuřecím masem

Kokosová korma s kuřecím masem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 dny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1329 kcal
Bílkoviny 143 g
Cukr 102 g
Tuky 30 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Přesně to jídlo, které si budete pořád přidávat a nikdy nebudete mít dost...

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek, oloupaný a nasekaný nadrobno
česnek 4 stroužek
podrcený
rajčatové pyré 150 g
passata
kari koření 1 PL
garam masala 1 PL
koření 1.5 ČL
po 1,5 lžičce - římský kmín, mletý koriandr, mletý kardamon, mletý koriandr, mletá kurkuma
koření 1 ČL
po 1/2 lžičce - mletý hřebíček, fenykl, pískavice řecké seno, chilli vločky
kokosové mléko 400 ml
1 hrnek
kešu oříšky
citronová štáva 2 PL
kuřecí prsa 500 g
nebo krůtí, nakrájené na kousky
jogurt 1 hrnek
řeckého typu
cukr 1 PL
třtinový, tmavý
rýže basmati
k podávání
citron 1 ks
klínky k podávání
Další ingredience
koriandr
nasekaný, čerstvý, k podávání

1 V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte, aby změkla. Přidejte zázvor, česnek a ještě 2 minuty opékejte. Sejměte hrnec z plotny a přimíchejte passatu a všechno koření. Vraťte na plotnu a míchejte, aby se koření rozvonělo a passata zkaramelizovala. Přilijte kokosové mléko, přisypte ořechy kešú a vmíchejte citronovou šťávu a 300 ml vody. Přiveďte k varu a vařte ještě asi 5 minut, aby kešú změkly. Potom vše rozmixujte na hladkou omáčku.

2 Kuřecí nebo krůtí kousky vhoďte do omáčky a krátce povařte, bude stačit 5 minut. Nakonec vmíchejte jogurt a dochuťte cukrem. Podávejte s rýží, posypané nasekaným koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit