Kokosová korma s kuřecím masem je přesně to jídlo, které si budete pořád přidávat a nikdy nebudete mít dost. Korma je hustá smetanová omáčka, která voní kořením, je plná zeleniny a vnašem případě i pořádných kousků kuřecího masa. Nejlepší je tradičně s rýží, ať už jasmínovou nebo basmati.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte, aby změkla.
Přidejte zázvor, česnek a ještě 2 minuty opékejte.
Sejměte hrnec z plotny a přimíchejte passatu a všechno koření. Vraťte na plotnu a míchejte, aby se koření rozvonělo a passata zkaramelizovala.
Přilijte kokosové mléko, přisypte ořechy kešú a vmíchejte citronovou šťávu a 300 ml vody. Přiveďte k varu a vařte ještě asi 5 minut, aby kešú změkly.
Potom vše rozmixujte na hladkou omáčku.
Kuřecí nebo krůtí kousky vhoďte do omáčky a krátce povařte, bude stačit 5 minut.
Nakonec vmíchejte jogurt a dochuťte cukrem.
Kokosovaou kormu s kuřecím masem podávejte s rýží a posypte nasekaným koriandrem.
Komentáře