0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kokosová korma s kuřecím masem

Kokosová korma s kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kokosová korma s kuřecím masem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 43
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 dny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2362 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 214 g
Tuky 79 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přesně to jídlo, které si budete pořád přidávat a nikdy nebudete mít dost...

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný a nasekaný nadrobno
česnek 4 stroužky
podrcený
rajčatová passata 150 g
passata
kari koření 1 PL
garam masala 1 PL
římský kmín 1.5 ČL
koriandr mletý 1.5 ČL
kardamom 1.5 ČL
mletý
kurkuma (mletá) 1.5 ČL
hřebíček 0.5 ČL
fenyklová semínka 0.5 ČL
mletá
pískavice řecké seno 0.5 ČL
chilli sušené 0.5 ČL
vločky
kokosové mléko 400 ml
kešú 0.5 hrnku
citronová štáva 2 PL
kuřecí prsa 500 g
nakrájená na kousky, nebo krůtí prsa, nakrájená na kousky
jogurt řeckého typu 0.5 hrnku
třtinový cukr 1 PL
rýže basmati
k podávání
citron 1 ks
klínky k podávání
koriandr
nasekaný, čerstvý, k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte, aby změkla.

2

Přidejte zázvor, česnek a ještě 2 minuty opékejte.

3

Sejměte hrnec z plotny a přimíchejte passatu a všechno koření. Vraťte na plotnu a míchejte, aby se koření rozvonělo a passata zkaramelizovala.

4

Přilijte kokosové mléko, přisypte ořechy kešú a vmíchejte citronovou šťávu a 300 ml vody. Přiveďte k varu a vařte ještě asi 5 minut, aby kešú změkly.

5

Potom vše rozmixujte na hladkou omáčku.

6

Kuřecí nebo krůtí kousky vhoďte do omáčky a krátce povařte, bude stačit 5 minut.

7

Nakonec vmíchejte jogurt a dochuťte cukrem.

8

Podávejte s rýží, posypané nasekaným koriandrem.

Související články

KVÍZ: Co víte o indické kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o indické kuchyni?

Indická kuchyně je rozmanitá a plná chutí, vůní i barev. Mnohé  indické pokrmy si získaly oblibu po celém světě, indickým restauracím a bistrům patří pevné místo v gastronomickém světě. Možná jste do něj sami pronikli a kari vaříte i...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Komentáře

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit