Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosová korma s kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 77
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2362 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 214 g
Tuky 79 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kokosová korma s kuřecím masem je přesně to jídlo, které si budete pořád přidávat a nikdy nebudete mít dost. Korma je hustá smetanová omáčka, která voní kořením, je plná zeleniny a vnašem případě i pořádných kousků kuřecího masa. Nejlepší je tradičně s rýží, ať už jasmínovou nebo basmati.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
velká, nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný a nasekaný nadrobno
česnek 4 stroužky
podrcený
rajčatová passata - pyré 150 g
kari koření 1 PL
garam masala 1 PL
římský kmín 1,5 ČL
koriandr mletý 1,5 ČL
kardamom 1,5 ČL
mletý
mletý
fenyklová semínka ½ ČL
mletá
pískavice řecké seno ½ ČL
chilli sušené ½ ČL
vločky
kešú ½ hrnku
nakrájená na kousky, nebo krůtí prsa, nakrájená na kousky
třtinový cukr 1 PL
rýže basmati
k podávání
klínky k podávání
koriandr čerstvý
nasekaný, čerstvý, k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte, aby změkla.

2

Přidejte zázvor, česnek a ještě 2 minuty opékejte.

3

Sejměte hrnec z plotny a přimíchejte passatu a všechno koření. Vraťte na plotnu a míchejte, aby se koření rozvonělo a passata zkaramelizovala.

4

Přilijte kokosové mléko, přisypte ořechy kešú a vmíchejte citronovou šťávu a 300 ml vody. Přiveďte k varu a vařte ještě asi 5 minut, aby kešú změkly.

5

Potom vše rozmixujte na hladkou omáčku.

6

Kuřecí nebo krůtí kousky vhoďte do omáčky a krátce povařte, bude stačit 5 minut.

7

Nakonec vmíchejte jogurt a dochuťte cukrem.

8

Kokosovaou kormu s kuřecím masem podávejte s rýží a posypte nasekaným koriandrem.

Související články

Skryt pre seznam

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Komentáře

25.01.2022 21:24
Kokosova korma kureci

Apetit magazín