Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

ciabatta
česnek
bylinky
sušené
petržel
olivový olej
Připravíme si ciabattu (koupenou nebo doma upečenou) a nakrojíme jí podélně. Potom nakrojíme plátky. Ciabatta musí držet pohromadě. Nalijeme trochu olivového oleje. Osolíme a opepříme dle chuti. Nasypeme sušené bylinky jako je oregano. Nakrájíme čerstvou petržel a přidáme k ní 2-3 stroužky protlačeného česneku. Otevřeme nakrojenou ciabattu a celou jí potřeme petrželovo-česnekovou směsí. Směs dáme i do zářezů. Vezmeme pečící papír, zmačkáme ho a namočíme pod vodou. Rozložíme ho a zabalíme do něj ciabattu. Vložíme do trouby a pečeme na 180°. Česnekový chleba můžeme po upečení dochutit italskou pomazánkou. Dobrou chuť! :)
Autor: cacao

Obchod Apetit