Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Česnekový chleba

Popis receptu: 
Jedná se o italský předkrm, vhodné jíst před hlavním jídlem jako je např. italská pizza nebo italské těstoviny. Kdo má rád domácky vyrobené jídlo, může si ciabattu upéct doma ve vlastní kuchyni. :)
Autor: Andrea Kubínová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    ciabatta česnek sušené bilinky petržel olivový olej

Příprava jídla

Připravíme si ciabattu (koupenou nebo doma upečenou) a nakrojíme jí podélně. Potom nakrojíme plátky. Ciabatta musí držet pohromadě. Nalijeme trochu olivového oleje. Osolíme a opepříme dle chuti. Nasypeme sušené bylinky jako je oregano. Nakrájíme čerstvou petržel a přidáme k ní 2-3 stroužky protlačeného česneku. Otevřeme nakrojenou ciabattu a celou jí potřeme petrželovo-česnekovou směsí. Směs dáme i do zářezů. Vezmeme pečící papír, zmačkáme ho a namočíme pod vodou. Rozložíme ho a zabalíme do něj ciabattu. Vložíme do trouby a pečeme na 180°. Česnekový chleba můžeme po upečení dochutit italskou pomazánkou. Dobrou chuť! :)
REKLAMA

Přidat komentář