Pochoutka s výrazným aroma ideální na setkání s přáteli.
1 Zahřejte troubu na 200 °C. Z česneku odkrojte vršek, aby vykoukly stroužky.
2 Položte na kousek alobalu, zakapejte lžící oleje, zabalte a 35 minut pečte, aby stroužky změkly. Nechte zabalené 15 minut chladnout. Pak měkké stroužky vymáčkněte do mísy, rozšťouchejte vidličkou a prošlehejte s vejci, mlékem, sýrem cottage a 60 ml oleje. Nechte deset minut stát. V misce vidličkou smíchejte mouky, parmazán, prášek do pečiva a sůl. Směs pak vsypte do misky s mokrými surovinami a vařečkou důkladně promíchejte.
3 Naplňte do formiček, pečte 20 minut při 200 °C, aby povrch zhnědl a špejle vpíchnutá do středu vycházela jen s pár drobečky.