0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Muffiny s pečeným česnekem

Muffiny s pečeným česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Muffiny s pečeným česnekem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 menších muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2192 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 201 g
Tuky 100 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pochoutka s výrazným aroma ideální na setkání s přáteli. 

Suroviny

česnek 1 ks
střední palice
olivový olej 60 ml
plus jedna lžíce navíc
vejce 2 ks
velké
mléko 180 ml
cottage 150 g
mouka pšeničná hladká 185 g
mouka celozrnná 65 g
parmazán 30 g
strouhaný
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl 1 ČL

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Z česneku odkrojte vršek, aby vykoukly stroužky.

2 Položte na kousek alobalu, zakapejte lžící oleje, zabalte a 35 minut pečte, aby stroužky změkly. Nechte zabalené 15 minut chladnout. Pak měkké stroužky vymáčkněte do mísy, rozšťouchejte vidličkou a prošlehejte s vejci, mlékem, sýrem cottage a 60 ml oleje. Nechte deset minut stát. V misce vidličkou smíchejte mouky, parmazán, prášek do pečiva a sůl. Směs pak vsypte do misky s mokrými surovinami a vařečkou důkladně promíchejte.

3 Naplňte do formiček, pečte 20 minut při 200 °C, aby povrch zhnědl a špejle vpíchnutá do středu vycházela jen s pár drobečky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit