Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Muffiny s pečeným česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 menších muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2192 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 201 g
Tuky 100 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pochoutka s výrazným aroma ideální na setkání s přáteli. 

Suroviny

střední palice
olivový olej 60 ml
plus jedna lžíce navíc
vejce 2 ks
velké
mléko 180 ml
cottage 150 g
mouka celozrnná 65 g
strouhaný
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl 1 ČL

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Z česneku odkrojte vršek, aby vykoukly stroužky.

2

Položte na kousek alobalu, zakapejte lžící oleje, zabalte a 35 minut pečte, aby stroužky změkly. Nechte zabalené 15 minut chladnout. Pak měkké stroužky vymáčkněte do mísy, rozšťouchejte vidličkou a prošlehejte s vejci, mlékem, sýrem cottage a 60 ml oleje. Nechte deset minut stát. V misce vidličkou smíchejte mouky, parmazán, prášek do pečiva a sůl. Směs pak vsypte do misky s mokrými surovinami a vařečkou důkladně promíchejte.

3

Naplňte do formiček, pečte 20 minut při 200 °C, aby povrch zhnědl a špejle vpíchnutá do středu vycházela jen s pár drobečky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...