0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slaný koláč s cuketou a mozzarellou

Slaný koláč s cuketou a mozzarellou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 39
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2218 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 157 g
Tuky 153 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché jídlo, které uchvátí vás i vaše děti!

Suroviny

rajčatová pasta 2 PL
např. Alnatura
česnek 1 stroužek
prolisovaný
listové těsto 380 g
rozválené
mozzarella 125 g
natrhaná na kousky
žampiony 100 g
nakrájená na plátky
cuketa 1 ks
nakrájená na tenká kolečka
olivový olej 1 PL
oregano 2 PL
sušené
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
sůl

Postup

1

Troubu zahřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2

Smíchejte rajčatovou pastu a česnek. Těsto dejte na plech a označte si vrypem obdélník zhruba jeden centimetr od okraje. Těsto uvnitř obdélníku propíchejte vidličkou, pak potřete rajčatovou směsí.

3

Pokryjte sýrem, houbami a cuketou, zakapejte olivovým olejem, posypte oreganem, lehce osolte a opepřete. Pečte dvacet minut, aby se těsto zvedlo a zezlátlo. Nakrájejte a podávejte se zeleným salátem.

NĚCO NAVÍC: Těsto můžete potřít a obložit pár hodin dopředu a uchovat v lednici. Před pečením ho zakapejte olejem a posypte oreganem, solí a pepřem.

Související články

6 tipů, jak efektivně zpracovat cuketu
  • Tipy a triky

6 tipů, jak efektivně zpracovat cuketu

Ze zahrádek sklízíme čerstvé, šťavnaté plody, z trhu nosíme koše plné zeleniny. Letní kuchyni vládne zeleninová královna – cuketa. Jak zužitkovat přezrálé plody nebo přebytky úrody? Podívejte se s námi, jak z cukety vyčarovat spoustu...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit