Slaný koláč s cuketou a mozzarellou

Slaný koláč s cuketou a mozzarellou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (32)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2218 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 157 g
Tuky 153 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jednoduché jídlo, které uchvátí vás i vaše děti!

Suroviny

rajčatová pasta 2 PL
např. Alnatura
česnek 1 stroužek
prolisovaný
listové těsto 380 g
rozválené
mozzarella 125 g
natrhaná na kousky
žampiony 100 g
nakrájená na plátky
cuketa 1 ks
nakrájená na tenká kolečka
olivový olej 1 PL
oregano 2 PL
sušené
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
sůl

Troubu zahřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Smíchejte rajčatovou pastu a česnek. Těsto dejte na plech a označte si vrypem obdélník zhruba jeden centimetr od okraje. Těsto uvnitř obdélníku propíchejte vidličkou, pak potřete rajčatovou směsí.

Pokryjte sýrem, houbami a cuketou, zakapejte olivovým olejem, posypte oreganem, lehce osolte a opepřete. Pečte dvacet minut, aby se těsto zvedlo a zezlátlo. Nakrájejte a podávejte se zeleným salátem.

NĚCO NAVÍC: Těsto můžete potřít a obložit pár hodin dopředu a uchovat v lednici. Před pečením ho zakapejte olejem a posypte oreganem, solí a pepřem.


Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit