„Hnětení chlebového těsta je relax. Samozřejmě můžete tuhle činnost svěřit robotu, ale z terapeutických důvodů vám doporučuju to nejdřív zkusit ručně,“ říká redaktorka Stáňa.
Postup
1
Veškerou mouku prosejte do mísy, udělejte důlek, do něj nasypte cukr, po obvodu nasypte sůl a máslo.
2
Do důlku nalijte vodu a podmáslí a rozdrobte droždí. Nechte droždí vzejít, vypracujte těsto, hněťte 7 minut v robotu, 10 minut ručně. Nechte zakryté utěrkou vykynout na dvojnásobný objem.
3
Pak znovu prohněťte, vytvarujte bochník a nechte ho na plechu s pečicím papírem pod utěrkou opět nakynout na dvojnásobek.
4
Potřete bílkem/vejcem, na čtyřikrát příčně nařízněte a pečte 30 minut při 200°C.