Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Čočkovokokosové kari s květákem

Popis receptu: 
Kari s čočky, strouhaného kokosu a květáku - tak chutná pravá Indie.
Autor: Barbora Vaculíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 lžíce rostlinného oleje 1 cibule, nakrájená na tenké plátky 2 stroužky česneku, drcené 5cm kousek zázvoru, oloupaný a jemně nastrouhaný 3 lžíce kari pasty 200g žluté (nebo červené) čočky, propláchnuté a okapané 1,5l zeleninového vývaru 33 lžíce strouhaného sušeného kokosu + na posypání 1 květák, rozdělený na malé růžičky listy koriandru na ozdobu vařená rýže basmati

Příprava jídla

Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a zázvor. Opékejte na mírném ohni asi 5 minut, přidejte kari pastu a minutu míchejte. Pak vsypte čočku, kokos a vše zalijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 40 minut, dokud není čočka měkká. Zhruba 10 minut před koncem varu přidejte růžičky květáku. Podávejte posypané lístky koriandru a s vařenou rýží.
REKLAMA

Přidat komentář