Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Prejt z fazolek adzuki
Prejt z fazolek adzuki
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Prejt z fazolek adzuki

4.6/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2399 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 395 g
Tuky 43 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prejt je pro někoho možná příliš silné slovo, ale věřte, že tenhle prejt ocení vegetariáni i všežravci. Jde o čistě rostlinné jídlo plné chuti, kterým vytřete zrak všem nevěřícím Tomášům. 

Suroviny

cibule 400 g
azuki 400 g
kroupy 400 g
olej 3 PL
lisovaný za studena
česnek 2 stroužky
sůl
nejlépe mořská
sójová omáčka
dle chuti
majoránka (drhnutá) 1 ČL
zázvor (čerstvý) špetka
mletý

Postup

1

Den předem

Fazolky properte a namočte aspoň na 4–6 hodin. Poté je vařte asi dvě hodiny (v tlakovém hrnci stačí 30–35 minut). Kroupy na několik hodin namočte (na 1 hrnek 2 a 1/2 hrnku vody) a pak přiveďte k varu; seberte pěnu, mírně osolte mořskou solí a pod pokličkou vařte hodinu a půl (v tlakovém hrnci asi hodinu). Vodu z vaření nechte stranou.

V den D:

Na oleji osmahněte cibulku. Jakmile začne vonět – asi po pěti minutách –, přidejte k ní uvařené adzuki, rozetřený česnek, sójovou omáčku, zázvor a majoránku. Mírně podlijte vodou a deset minut duste.

2

Přisypejte uvařené kroupy a duste ještě pět minut, až se vypaří všechna tekutina. Podle chuti dokořeňte a podávejte buď jen s chlebem, nebo s dušeným (kysaným) zelím, případně s knedlíkem.

Tip Apetitu:
Za královny fazolí v Japonsku považují fazolky adzuki. Jsou nejen dobré (mají jemnou ořechovou chuť), ale i zdravé: prospívají ledvinám a denní potřebu bílkovin pokryjí už dvě lžíce této luštěniny!
500 g, 37 Kč

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 18:38
Recept se nachází v č.10/04, str.56