Fazolová polévka 2v1

Fazolová polévka 2v1

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2x3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3350 kcal
Bílkoviny 266 g
Cukr 392 g
Tuky 71 g
Vláknina 86 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jeden recept - dvě polévky! Dáte přednost čiré nebo krémové verzi?

Suroviny

olivový olej 1 PL
slanina 3 plátek
nakrájená nahrubo
cibule 1 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na kostičky
česnek 2 stroužek
na plátky
šalvěj 4 PL
navíc na ozdobení
fazole bílé 4
4x400g, scezené a propláchnuté, lze nahradit i černookými fazolkami
vývar kuřecí 2 l
horký, nejlépe méně slaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
pečivo
bageta, ciabatta, z části opečte krutony
parmazán
hobliny

1 V rendlíku s těžkým dnem rozehřejte na středním ohni olivový olej a opečte na něm slaninu dozlatova. Přesuňte ji na talíř vyložený papírovými utěrkami. Je-li to nutné, odstraňte z rendlíku přebytečný tuk, ale část tuku v něm ponechte.

2 Do rendlíku dejte cibuli a řapíkatý celer, opékejte, aby změkly, asi 5 minut. Zhruba v polovině přidejte česnek a čerstvou šalvěj. Potom do rendlíku přidejte fazole. Zalijte litrem vývaru, přiveďte k varu a asi 5–10 minut vařte, aby se fazole prohřály.

NA KRÉMOVOU VERZI:
Odeberte polovinu tekutiny z hrnce, spolu s asi polovinou fazolí, zeleniny a šalvějových lístků. Přidejte polovinu opečené slaniny a rozmixujte dohladka, podle potřeby zřeďte zbývajícím vývarem (cca polovinou) či dále trochou vody. Podle chuti mírně osolte a pořádně opepřete. Podávejte s parmazánem a krutony, popřípadě ozdobte dalšími šalvějovými lístky.

NA ČIROU VERZI:
Nařeďte zbývajícím vývarem (cca 500ml). Podle chuti mírně osolte a pořádně opepřete. Podávejte se zbývající slaninou. Doplňte pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit