Kotlety s cizrnou a rýží

Kotlety s cizrnou a rýží

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3500 kcal
Bílkoviny 189 g
Cukr 397 g
Tuky 102 g
Vláknina 102 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kotleta s rýží je sice moc dobrá, ale možná trochu obyčejná... Přidejte rajčatovou omáčku a cizrnu a posuňte tohle jídlo na novou úroveň!

Suroviny

římský kmín 1 ČL
fenykl 1 ČL
semínko
1 ČL
oregáno sušené
olivový olej 2 PL
kotleta 4 ks
s kostí, kosti dodají omáčce na síle
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 2 stroužek
nakrájený nadrobno
250 ml
passata
vývar kuřecí 250 ml
lze nahradit horkou vodou
ocet 1 PL
vinný, červený
bobkový list 2 ks
sušený
skořice 1
cizrna 400 g
konzerva, scezená, propláchnutá
rýže
dušená nebo obyčejná k podávání
jogurt řeckého typu
lze nahradit smetanovým
Další ingredience
koriandr 1 svazek
lístky k podávání

1 V porcelánovém či kamenném hmoždíři nahrubo podrťte římský kmín, fenykl a oregano. Přidejte 2 lžičky oleje a promíchejte na pastu. Pastou potřete kotlety ze všech stran. Osolte je a opepřete.

2 Zbývající olej rozehřejte v kastrolu na středním až silném ohni, poté na něm opékejte kotlety z obou stran dozlatova. Přesuňte je na talíř.

3 Do kastrolu přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte 3 minuty doměkka. Vmíchejte passatu, vývar, ocet, bobkové listy a skořici. Pak do kastrolu vraťte maso. Přiklopte. Duste doměkka (zhruba 30 minut, zkoušejte průběžně).

4 Vmíchejte cizrnu a prohřejte. Podle chuti dosolte a dopepřete. Kotlety (podle potřeby je můžete zbavit přebytečného tuku) podávejte s omáčkou s cizrnou, doplněné rýží, jogurtem a koriandrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit