Kotlety s cizrnou a rýží

Kotlety s cizrnou a rýží

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3500 kcal
Bílkoviny 189 g
Cukr 397 g
Tuky 102 g
Vláknina 102 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kotleta s rýží je sice moc dobrá, ale možná trochu obyčejná... Přidejte rajčatovou omáčku a cizrnu a posuňte tohle jídlo na novou úroveň!

Suroviny

římský kmín 1 ČL
fenykl 1 ČL
semínko
1 ČL
oregáno sušené
olivový olej 2 PL
kotleta 4 ks
s kostí, kosti dodají omáčce na síle
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 2 stroužek
nakrájený nadrobno
250 ml
passata
vývar kuřecí 250 ml
lze nahradit horkou vodou
ocet 1 PL
vinný, červený
bobkový list 2 ks
sušený
skořice 1
cizrna 400 g
konzerva, scezená, propláchnutá
rýže
dušená nebo obyčejná k podávání
jogurt řeckého typu
lze nahradit smetanovým
Další ingredience
koriandr 1 svazek
lístky k podávání

1 V porcelánovém či kamenném hmoždíři nahrubo podrťte římský kmín, fenykl a oregano. Přidejte 2 lžičky oleje a promíchejte na pastu. Pastou potřete kotlety ze všech stran. Osolte je a opepřete.

2 Zbývající olej rozehřejte v kastrolu na středním až silném ohni, poté na něm opékejte kotlety z obou stran dozlatova. Přesuňte je na talíř.

3 Do kastrolu přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte 3 minuty doměkka. Vmíchejte passatu, vývar, ocet, bobkové listy a skořici. Pak do kastrolu vraťte maso. Přiklopte. Duste doměkka (zhruba 30 minut, zkoušejte průběžně).

4 Vmíchejte cizrnu a prohřejte. Podle chuti dosolte a dopepřete. Kotlety (podle potřeby je můžete zbavit přebytečného tuku) podávejte s omáčkou s cizrnou, doplněné rýží, jogurtem a koriandrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit