Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kotlety s cizrnou a rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3758 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 390 g
Tuky 121 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kotleta s rýží je sice moc dobrá, ale možná trochu obyčejná... Přidejte rajčatovou omáčku a cizrnu a posuňte tohle jídlo na novou úroveň!

NÁŠ TIP: MILUJETE CIZRNU? PŘIPRAVTE SI TAKÉ JEDNODUCHOU CIZRNU NA PAPRICE

Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

římský kmín 1 ČL
fenyklová semínka 1 ČL
oregano 1 ČL
sušené
olivový olej 2 PL
kotleta 6 ks
s kostí, kosti dodají omáčce na síle
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájená nahrubo
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
rajčatová passata - pyré 250 ml
vývar kuřecí 250 ml
lze nahradit horkou vodou
vinný ocet červený 1 PL
sušený
skořice ½ svitku
cizrna 400 g
1 konzerva, scezená, propláchnutá
rýže dlouhozrnná
dušená, k podávání
lze nahradit smetanovým
koriandr čerstvý 1 svazek
lístky, k podávání

Postup

1

V porcelánovém či kamenném hmoždíři nahrubo podrťte římský kmín, fenykl a oregano. Přidejte 2 lžičky oleje a promíchejte na pastu. Pastou potřete kotlety ze všech stran. Osolte je a opepřete.

2

Zbývající olej rozehřejte v kastrolu na středním až silném ohni, poté na něm opékejte kotlety z obou stran dozlatova. Přesuňte je na talíř.

3

Do kastrolu přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte 3 minuty doměkka. Vmíchejte passatu, vývar, ocet, bobkové listy a skořici. Pak do kastrolu vraťte maso. Přiklopte. Duste doměkka (zhruba 30 minut, zkoušejte průběžně).

4

Vmíchejte cizrnu a prohřejte. Podle chuti dosolte a dopepřete. Kotlety (podle potřeby je můžete zbavit přebytečného tuku) podávejte s omáčkou s cizrnou, doplněné rýží, jogurtem a koriandrem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín