0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety s cizrnou a rýží

Kotlety s cizrnou a rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotlety s cizrnou a rýží

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3758 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 390 g
Tuky 121 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kotleta s rýží je sice moc dobrá, ale možná trochu obyčejná... Přidejte rajčatovou omáčku a cizrnu a posuňte tohle jídlo na novou úroveň!

Suroviny

římský kmín 1 ČL
fenyklová semínka 1 ČL
oregano 1 ČL
sušené
olivový olej 2 PL
kotleta 6 ks
s kostí, kosti dodají omáčce na síle
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
rajčatová passata 250 ml
vývar kuřecí 250 ml
lze nahradit horkou vodou
vinný ocet červený 1 PL
bobkový list 2 ks
sušený
skořice 0.5 svitku
cizrna 400 g
1 konzerva, scezená, propláchnutá
rýže dlouhozrnná
dušená, k podávání
jogurt řeckého typu
lze nahradit smetanovým
koriandr 1 svazek
lístky, k podávání

1 V porcelánovém či kamenném hmoždíři nahrubo podrťte římský kmín, fenykl a oregano. Přidejte 2 lžičky oleje a promíchejte na pastu. Pastou potřete kotlety ze všech stran. Osolte je a opepřete.

2 Zbývající olej rozehřejte v kastrolu na středním až silném ohni, poté na něm opékejte kotlety z obou stran dozlatova. Přesuňte je na talíř.

3 Do kastrolu přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte 3 minuty doměkka. Vmíchejte passatu, vývar, ocet, bobkové listy a skořici. Pak do kastrolu vraťte maso. Přiklopte. Duste doměkka (zhruba 30 minut, zkoušejte průběžně).

4 Vmíchejte cizrnu a prohřejte. Podle chuti dosolte a dopepřete. Kotlety (podle potřeby je můžete zbavit přebytečného tuku) podávejte s omáčkou s cizrnou, doplněné rýží, jogurtem a koriandrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...

Obchod Apetit