Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kotlety s cizrnou a rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3758 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 390 g
Tuky 121 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kotleta s rýží je sice moc dobrá, ale možná trochu obyčejná... Přidejte rajčatovou omáčku a cizrnu a posuňte tohle jídlo na novou úroveň!

Suroviny

římský kmín 1 ČL
fenyklová semínka 1 ČL
oregano 1 ČL
sušené
olivový olej 2 PL
kotleta 6 ks
s kostí, kosti dodají omáčce na síle
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájená nahrubo
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
rajčatová passata - pyré 250 ml
vývar kuřecí 250 ml
lze nahradit horkou vodou
vinný ocet červený 1 PL
bobkový list 2 ks
sušený
skořice ½ svitku
cizrna 400 g
1 konzerva, scezená, propláchnutá
rýže dlouhozrnná
dušená, k podávání
lze nahradit smetanovým
koriandr čerstvý 1 svazek
lístky, k podávání

1 V porcelánovém či kamenném hmoždíři nahrubo podrťte římský kmín, fenykl a oregano. Přidejte 2 lžičky oleje a promíchejte na pastu. Pastou potřete kotlety ze všech stran. Osolte je a opepřete.

2 Zbývající olej rozehřejte v kastrolu na středním až silném ohni, poté na něm opékejte kotlety z obou stran dozlatova. Přesuňte je na talíř.

3 Do kastrolu přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte 3 minuty doměkka. Vmíchejte passatu, vývar, ocet, bobkové listy a skořici. Pak do kastrolu vraťte maso. Přiklopte. Duste doměkka (zhruba 30 minut, zkoušejte průběžně).

4 Vmíchejte cizrnu a prohřejte. Podle chuti dosolte a dopepřete. Kotlety (podle potřeby je můžete zbavit přebytečného tuku) podávejte s omáčkou s cizrnou, doplněné rýží, jogurtem a koriandrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč