Teplý salát z cizrny, fenyklu a paprik

Teplý salát z cizrny, fenyklu a paprik

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4133 kcal
Bílkoviny 176 g
Cukr 509 g
Tuky 129 g
Vláknina 104 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Papriky teď mají vrcholné období, tak toho využijte. Skvěle se doplňují jak s nenápadnou, ale sytou cizrnou, tak s křupavým, aromatickým fenyklem.

Suroviny

vinný ocet bílý 1 PL
červený
olivový olej 4 PL
extra panenský
sůl
pepř
paprika červená 2 ks
velká, ve slupce
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno nakrájená, nejlépe šalotka
cibule červená 1 ks
nadrobno nakrájená
česnek 2 stroužky
pokrájený
fenykl 1
nakrájená na tenké plátky
rozmarýn 1 snítka
nasekaný
bobkový list 1 ks
1 ks
zeleninový bujónový prášek doporučujeme Wurzl v bio kvalitě
voda 200 ml
horká
cizrna 800 g
konzervovaná, slitá
citronová kůra
petželka
Nejprve si ve džbánku připravte zálivku: prošlehejte 1 lžíci červeného vinného octa, 4 lžíce extra panenského olivového oleje, osolte a opepřete. Poté buď přímo nad plamenem (i plynovým), nebo na grilu opečte dvě velké červené papriky; slupka by měla zčernat. Pak je dejte do plastového sáčku nebo hrnce s pokličkou na deset minut zapařit, slupka díky tomu půjde snadno oškrabat. Dužinu nakrájejte na kousky, odstraňte zrníčka a dejte stranou. Nyní ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte v něm nadrobno nakrájené cibule (1 malou červenou a 1 malou bílou, nejlépe šalotku). Za stálého míchání smažte tři až čtyři minuty, pak přisypte 2 stroužky pokrájeného česneku, 1 menší bulvu fenyklu, nakrájenou na plátky, 1 nasekanou snítku rozmarýnu a 1 bobkový list. Za častého míchání opékejte ještě tak pět minut, ale nenechte zeleninu zčernat. Zeleninový bujonový prášek (doporučujeme Wurzl v bio­kvalitě - prodávají obchody se zdravou výživou) rozpusťte ve 200 ml horké vody a vlijte k zelenině. Přisypte 800 g slité konzervované cizrny, promíchejte a odkryté vařte, až se skoro všechna tekutina vypaří. Sejměte z ohně a nechte trochu vychladnout. Na závěr přesypte obsah kastrolu do mísy, přidejte kousky paprik, citronovou kůru a petrželku. Přelijte zálivkou, dobře promíchejte, podávejte buď teplé, nebo vychladlé.

Obchod Apetit