0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vegetariánské čočkové ragú

Vegetariánské čočkové ragú
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:

Vegetariánské čočkové ragú

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2098 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 333 g
Tuky 33 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánské čočkové ragú je v chladném počasí přesně to pravé jídlo, které vás zahřeje na těle i na duchu! Je nesmírně chutné a zároveň zdravé.

Suroviny

čočka 250 g
suchá
brambory 450 g
varný typ C
mrkev 3 ks
cca 250 g
pórek 1 ks
celer 150 g
česnek 1 stroužek
cibule 2 ks
rostlinný olej 2 PL
vývar zeleninový 1 l
kari koření 1 špetka
ocet 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
krupicový cukr 1 špetka
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Čočku vsypte do síta, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Poté oloupejte brambory a mrkev a nakrájejte je na kostičky.

2

Pórek omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky. Z celeru odřízněte slupku a nakrájejte ho na kostičky. Nakonec oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je nadrobno.

3

V hrnci rozehřejte olej. Přidejte kostky brambor, kousky zeleniny, česnek a cibuli. Za občasného míchání vše osmahněte.

4

Přísady v hrnci zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte čočku, ochuťte kari a všechny ingredience přiveďte k varu. Vše nechte asi 30 minut vařit na mírném ohni.

5

Dušenou čočku ochuťte octem, solí, pepřem a cukrem a podávejte posypanou petrželkou podle chuti.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit