0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vegetariánské čočkové ragú
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2098 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 333 g
Tuky 33 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánské čočkové ragú je v chladném počasí přesně to pravé jídlo, které vás zahřeje na těle i na duchu! Je nesmírně chutné a zároveň zdravé.

Suroviny

čočka 250 g
suchá
varný typ C
mrkev 3 ks
cca 250 g
pórek 1 ks
celer 150 g
česnek 1 stroužek
cibule 2 ks
rostlinný olej 2 PL
vývar zeleninový 1 l
kari koření 1 špetka
ocet 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
krupicový cukr 1 špetka
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Čočku vsypte do síta, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Poté oloupejte brambory a mrkev a nakrájejte je na kostičky.

2

Pórek omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky. Z celeru odřízněte slupku a nakrájejte ho na kostičky. Nakonec oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je nadrobno.

3

V hrnci rozehřejte olej. Přidejte kostky brambor, kousky zeleniny, česnek a cibuli. Za občasného míchání vše osmahněte.

4

Přísady v hrnci zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte čočku, ochuťte kari a všechny ingredience přiveďte k varu. Vše nechte asi 30 minut vařit na mírném ohni.

5

Dušenou čočku ochuťte octem, solí, pepřem a cukrem a podávejte posypanou petrželkou podle chuti.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč