0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vegetariánské čočkové ragú

Vegetariánské čočkové ragú
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:

Vegetariánské čočkové ragú

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2098 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 333 g
Tuky 33 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánské čočkové ragú je v chladném počasí přesně to pravé jídlo, které vás zahřeje na těle i na duchu! Je nesmírně chutné a zároveň zdravé.

Suroviny

čočka 250 g
suchá
brambory 450 g
varný typ C
mrkev 3 ks
cca 250 g
pórek 1 ks
celer 150 g
česnek 1 stroužek
cibule 2 ks
rostlinný olej 2 PL
vývar zeleninový 1 l
kari koření 1 špetka
ocet 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
krupicový cukr 1 špetka
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Čočku vsypte do síta, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Poté oloupejte brambory a mrkev a nakrájejte je na kostičky.

2

Pórek omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky. Z celeru odřízněte slupku a nakrájejte ho na kostičky. Nakonec oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je nadrobno.

3

V hrnci rozehřejte olej. Přidejte kostky brambor, kousky zeleniny, česnek a cibuli. Za občasného míchání vše osmahněte.

4

Přísady v hrnci zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte čočku, ochuťte kari a všechny ingredience přiveďte k varu. Vše nechte asi 30 minut vařit na mírném ohni.

5

Dušenou čočku ochuťte octem, solí, pepřem a cukrem a podávejte posypanou petrželkou podle chuti.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč