Vegetariánské čočkové ragú je v chladném počasí přesně to pravé jídlo, které vás zahřeje na těle i na duchu! Je nesmírně chutné a zároveň zdravé.
Postup
Čočku vsypte do síta, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Poté oloupejte brambory a mrkev a nakrájejte je na kostičky.
Pórek omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky. Z celeru odřízněte slupku a nakrájejte ho na kostičky. Nakonec oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je nadrobno.
V hrnci rozehřejte olej. Přidejte kostky brambor, kousky zeleniny, česnek a cibuli. Za občasného míchání vše osmahněte.
Přísady v hrnci zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte čočku, ochuťte kari a všechny ingredience přiveďte k varu. Vše nechte asi 30 minut vařit na mírném ohni.
Dušenou čočku ochuťte octem, solí, pepřem a cukrem a podávejte posypanou petrželkou podle chuti.
Zdroj: Das Kochrezept