Klasický cukrářský kousek zvládnete i doma – potřebujete jenom kovové trubičky na stáčení kremrolí. Díky smetaně je těsto krásně vláčné.
Suroviny
Postup
Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
Nalijte do kastrůlku mléko a podle návodu na obalu v něm uvařte pudink. Až vychladne na pokojovou teplotu, vešlehejte do něj máslo, oba druhy cukru i žloutek. Nechte vychladnout.
Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1 x 16 cm. Natočte je na kovové trubičky, potřete vajíčkem a upečte dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny. Krém dejte do cukrářského sáčku nebo silnějšího plastového sáčku s odstřihnutým rohem.
Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte krémem. (Můžete je také uložit na chladné místo a plnit až před podáváním.)
Komentáře