Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smetanové kremrole

Klasický cukrářský kousek zvládnete i doma – potřebujete jenom kovové trubičky na stáčení kremrolí. Díky smetaně je těsto krásně vláčné.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 40 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
Odpočívání těsta: 1 hodina
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví Česká

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 120 g másla pokojové teploty
    • 120 ml smetany ke šlehání
    • 1 žloutek
    • 1 vejce na potření

    Na krém:

    • 250 ml mléka
    • 1 sáček vanilkového pudinku
    • 250 g másla
    • 120 g moučkového cukru
    • 1/2 sáčku vanilínového cukru
    • 1 žloutek

Příprava jídla

1. Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2. Nalijte do kastrůlku mléko a podle návodu na obalu v něm uvařte pudink. Až vychladne na pokojovou teplotu, vešlehejte do něj máslo, oba druhy cukru i žloutek. Nechte vychladnout.

3. Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1 x 16 cm. Natočte je na kovové trubičky, potřete vajíčkem a upečte dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny. Krém dejte do cukrářského sáčku nebo silnějšího plastového sáčku s odstřihnutým rohem.

4. Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte krémem. (Můžete je také uložit na chladné místo a plnit až před podáváním.)
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jogurtové hvězdičky

Husarské koláčky

Brusinkové řezy

Plněné dortíčky

Mandlové košíčky

Margotky

Domácí ,raffaelo'

Datle v marcipánu

Fudge (máslový karamel)

Anýzové rybky

Pistáciové placičky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.38
Obrazek uzivatele
Kde bych sehnala kovové trubičky na stáčení kremrolí? Děkuji.
Obrazek uzivatele
Obyčejně v domácích potřebách.

Přidat komentář