0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Prezidentské šátečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 59
Do hodiny Velmi snadné cc 30 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3297 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 199 g
Tuky 252 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké šátečky s voňavou náplní.

Suroviny

máslo 250 g
mouka pšeničná polohrubá 250 g
tvaroh 250 g
ovocný kompot
nejlépe hustý
žloutek 1 ks
mléko
moučkový cukr
na posypání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Máslo, mouku a tvaroh prohněťte v těsto.

3

Po čtvrt hodině vyválejte, nakrájejte na čtverce cca 5 x 5 cm, každý naplňte lžičkou zavařeniny, spojte okraje a potřete žloutkem s mlékem.

4

Pečte asi čtvrt hodiny.

Související články

Svatební koláčky: Jiný kraj, jiný tvar i náplň
  • Zajímavosti

Svatební koláčky: Jiný kraj, jiný tvar i náplň

Svatební koláčky se pečou už po generace a ani v poslední době nesmí chybět na žádné svatbě. Jejich tvar, velikost i příprava se kraj od kraje liší, ale jedno mají společné – máslem se v nich rozhodně nešetří. ...
Pečení na víkend: sušenková mánie
  • Tipy a triky

Pečení na víkend: sušenková mánie

Domácí jsou prostě nejlepší. Upečte si křupavé sušenky. Z jednoho receptu připravíte bezpočet variant. Záleží jen na vaší chuti a obsahu spižírny. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Několikrát jsem již tento recept vyzkoušela a nemá chybu. Šátečky jsou vynikající.

Anonym

Šátečky se u nás osvědčily, úžasné s rybízovou nebo malinovou domácí zavařeninou. Nikdy nezpůsobily žádnou zradu, používám obyč tvaroh ve vaničce. Výbornééé!

Anonym

Jsou naprosto úžasné. Až je budete dělat, nelekněte se, že těsto je strašně lepivé. Po pár hodinách v lednici se dá tvarovat dobře /doporučuju postupně uříznout 1/4 a zbytek nechat v lednici, aby zůstalo studené/. Výborná náplň je borůvkový džem.

Anonym

tak tohle je první dílo v kuchyni , které jsem vzdala, před chvíli jsem po marném boji s těstem, které připomínalo kanagon a nalepilo se mi úplně na vše, mrskla vzteky vše do koše :-( zkoušelo jsme těsto válet mezi foliemi, prostě to nešlo, lepilo se to jako lepidlo a vytvarovat, natož někam přenést, to nešlo vůbec..nevím, co jsme udělala špatně, asi jsme ho měla nechat odpočinout déle, jak radí Pavla, ale řídíla jsem se receptem...jsme zklamaná, dobrotu nemám, zato zapatlanou kuchyni a vyhozené suroviny...

Anonym

Možná to bude tvarohem, na pečení je nejlepší úplně obyčejný "sociální" tvaroh v ulepeném obalu, takový ten tvrdý měkký. Bohužel jsem ho zatím potkala jen v Penny, i když jsem ho teda v obchodech spediálně nehledala.

Anonym

Pokud jsi to ještě nevzdala definitivně a nemáš trpělivost nechávat těsto do druhého dne chladit, tak jednoduše přisypej trochu hladké mouky a propracuj rukama. přidávej postupně, dokud těsto nebude hladké a připomínající plastelínu...pak půjde vše jako po másle:)

Anonym

šátečky se u nás sní ještě horké, jsou absolutně úžasné a jednoduché. Je pravda,že se musí použít tvaroh ve stříbře a těsto nechat odležet v lednici, ale výsledek je mňamózní : )

Anonym

šátečky se u nás sní ještě horké, jsou absolutně úžasné a jednoduché. Je pravda,že se musí použít tvaroh ve stříbře a těsto nechat odležet v lednici, ale výsledek je mňamózní : )

Anonym

Mám vyzkoušené - jen místo polohrubé mouky dávám hladkou a celé vajíčko - a vůbec nelepí :-) A peču obvykle ze dvou dávek najednou, pro velký úspěch

Anonym

Šátečky dělám už dlouho, recept mám po babičce. Mouku dávám hladkou, tvaroh ve stříbře a Heru a těsto se vůbec nelepí, nemusí se nechávat ani odležet. Peču na pečícím papíře, vajíčkem je nepotírám a ještě teplé je obaluju v moučkovém cukru.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit