Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (53)
Do hodiny Velmi snadné cc 30 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3297 kcal
Bílkoviny 60 g
Cukr 199 g
Tuky 252 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Šátečky s voňavou náplní

Suroviny

máslo 250 g
mouka pšeničná polohrubá 250 g
tvaroh 250 g
ovocný kompot
nejlépe hustá
žloutek 1 ks
mléko
moučkový cukr
na posypání

1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Máslo, mouku a tvaroh prohněťte v těsto.

2. Po čtvrt hodině vyválejte, nakrájejte na čtverce cca 5 x 5 cm, každý naplňte lžičkou zavařeniny, spojte okraje a potřete žloutkem s mlékem. Pečte asi čtvrt hodiny.

 

Komentáře

Anonym

Několikrát jsem již tento recept vyzkoušela a nemá chybu. Šátečky jsou vynikající.

Anonym

Šátečky se u nás osvědčily, úžasné s rybízovou nebo malinovou domácí zavařeninou. Nikdy nezpůsobily žádnou zradu, používám obyč tvaroh ve vaničce. Výbornééé!

Anonym

Jsou naprosto úžasné. Až je budete dělat, nelekněte se, že těsto je strašně lepivé. Po pár hodinách v lednici se dá tvarovat dobře /doporučuju postupně uříznout 1/4 a zbytek nechat v lednici, aby zůstalo studené/. Výborná náplň je borůvkový džem.

Anonym

tak tohle je první dílo v kuchyni , které jsem vzdala, před chvíli jsem po marném boji s těstem, které připomínalo kanagon a nalepilo se mi úplně na vše, mrskla vzteky vše do koše :-( zkoušelo jsme těsto válet mezi foliemi, prostě to nešlo, lepilo se to jako lepidlo a vytvarovat, natož někam přenést, to nešlo vůbec..nevím, co jsme udělala špatně, asi jsme ho měla nechat odpočinout déle, jak radí Pavla, ale řídíla jsem se receptem...jsme zklamaná, dobrotu nemám, zato zapatlanou kuchyni a vyhozené suroviny...

Anonym

Možná to bude tvarohem, na pečení je nejlepší úplně obyčejný "sociální" tvaroh v ulepeném obalu, takový ten tvrdý měkký. Bohužel jsem ho zatím potkala jen v Penny, i když jsem ho teda v obchodech spediálně nehledala.

Anonym

Pokud jsi to ještě nevzdala definitivně a nemáš trpělivost nechávat těsto do druhého dne chladit, tak jednoduše přisypej trochu hladké mouky a propracuj rukama. přidávej postupně, dokud těsto nebude hladké a připomínající plastelínu...pak půjde vše jako po másle:)

Anonym

šátečky se u nás sní ještě horké, jsou absolutně úžasné a jednoduché. Je pravda,že se musí použít tvaroh ve stříbře a těsto nechat odležet v lednici, ale výsledek je mňamózní : )

Anonym

šátečky se u nás sní ještě horké, jsou absolutně úžasné a jednoduché. Je pravda,že se musí použít tvaroh ve stříbře a těsto nechat odležet v lednici, ale výsledek je mňamózní : )

Anonym

Mám vyzkoušené - jen místo polohrubé mouky dávám hladkou a celé vajíčko - a vůbec nelepí :-) A peču obvykle ze dvou dávek najednou, pro velký úspěch

Anonym

Šátečky dělám už dlouho, recept mám po babičce. Mouku dávám hladkou, tvaroh ve stříbře a Heru a těsto se vůbec nelepí, nemusí se nechávat ani odležet. Peču na pečícím papíře, vajíčkem je nepotírám a ještě teplé je obaluju v moučkovém cukru.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit