3.9 / 5. Počet hodnocení: 57
Do hodiny Velmi snadné cc 30 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3297 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 199 g
Tuky 252 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šátečky s voňavou náplní

Suroviny

máslo 250 g
mouka pšeničná polohrubá 250 g
tvaroh 250 g
ovocný kompot
nejlépe hustá
žloutek 1 ks
mléko
moučkový cukr
na posypání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Máslo, mouku a tvaroh prohněťte v těsto.

3

Po čtvrt hodině vyválejte, nakrájejte na čtverce cca 5 x 5 cm, každý naplňte lžičkou zavařeniny, spojte okraje a potřete žloutkem s mlékem.

4

Pečte asi čtvrt hodiny.

Komentáře

Anonym

Několikrát jsem již tento recept vyzkoušela a nemá chybu. Šátečky jsou vynikající.

Anonym

Šátečky se u nás osvědčily, úžasné s rybízovou nebo malinovou domácí zavařeninou. Nikdy nezpůsobily žádnou zradu, používám obyč tvaroh ve vaničce. Výbornééé!

Anonym

Jsou naprosto úžasné. Až je budete dělat, nelekněte se, že těsto je strašně lepivé. Po pár hodinách v lednici se dá tvarovat dobře /doporučuju postupně uříznout 1/4 a zbytek nechat v lednici, aby zůstalo studené/. Výborná náplň je borůvkový džem.

Anonym

tak tohle je první dílo v kuchyni , které jsem vzdala, před chvíli jsem po marném boji s těstem, které připomínalo kanagon a nalepilo se mi úplně na vše, mrskla vzteky vše do koše :-( zkoušelo jsme těsto válet mezi foliemi, prostě to nešlo, lepilo se to jako lepidlo a vytvarovat, natož někam přenést, to nešlo vůbec..nevím, co jsme udělala špatně, asi jsme ho měla nechat odpočinout déle, jak radí Pavla, ale řídíla jsem se receptem...jsme zklamaná, dobrotu nemám, zato zapatlanou kuchyni a vyhozené suroviny...

Anonym

Možná to bude tvarohem, na pečení je nejlepší úplně obyčejný "sociální" tvaroh v ulepeném obalu, takový ten tvrdý měkký. Bohužel jsem ho zatím potkala jen v Penny, i když jsem ho teda v obchodech spediálně nehledala.

Anonym

Pokud jsi to ještě nevzdala definitivně a nemáš trpělivost nechávat těsto do druhého dne chladit, tak jednoduše přisypej trochu hladké mouky a propracuj rukama. přidávej postupně, dokud těsto nebude hladké a připomínající plastelínu...pak půjde vše jako po másle:)

Anonym

šátečky se u nás sní ještě horké, jsou absolutně úžasné a jednoduché. Je pravda,že se musí použít tvaroh ve stříbře a těsto nechat odležet v lednici, ale výsledek je mňamózní : )

Anonym

šátečky se u nás sní ještě horké, jsou absolutně úžasné a jednoduché. Je pravda,že se musí použít tvaroh ve stříbře a těsto nechat odležet v lednici, ale výsledek je mňamózní : )

Anonym

Mám vyzkoušené - jen místo polohrubé mouky dávám hladkou a celé vajíčko - a vůbec nelepí :-) A peču obvykle ze dvou dávek najednou, pro velký úspěch

Anonym

Šátečky dělám už dlouho, recept mám po babičce. Mouku dávám hladkou, tvaroh ve stříbře a Heru a těsto se vůbec nelepí, nemusí se nechávat ani odležet. Peču na pečícím papíře, vajíčkem je nepotírám a ještě teplé je obaluju v moučkovém cukru.

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit