Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Prezidentské šátečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 64
Do hodiny Velmi snadné cc 30 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3297 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 199 g
Tuky 252 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké šátečky s voňavou ovocnou náplní splní roli moučníku i svačinky dokonale. 

Suroviny

máslo 250 g
tvaroh 250 g
ovocný kompot
nejlépe hustý
na posypání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Máslo, mouku a tvaroh prohněťte v těsto.

3

Po čtvrt hodině vyválejte, nakrájejte na čtverce cca 5 x 5 cm, každý naplňte lžičkou zavařeniny, spojte okraje a potřete žloutkem s mlékem.

4

Pečte asi čtvrt hodiny.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

29.04.2017 16:47

Dělaly se dobře. Marmeládu je nutno dávat tužší. S marmeládou mi to až tak nechutnalo-višňová. Ale zkusím ještě s tvarohem či povidly.

20.04.2009 21:17
Těsto se mi podařilo vždy, držím se receptu - tvaroh z papíru, máslo... Nejlepší jsou čerstvě upečené, ještě teplé. Druhý den je rozpékám /většinou není už co/. Místo marmelády dávám tvarohovou náplň. Proti otevření šátečků dopoučuji potřít okraje před přitisknutím vodou a přimáčknout třeba vidličkou.
06.03.2009 15:16
tento recept znam uz dlouho, ale nedavam tvaroh, ale jen povidla. Po vyndani z trouby obalit v moucce a je to.. Kdyz jsem delala poprve, tak se po nich zaprasilo, ze priste jsem delala rovnou z dvojite davky a stejne to bylo rychle pryc... :-)
21.07.2008 15:24
Vsem tyhle satecky vrele doporucuji, jsou rychle a fakt dobre. Davala jsem do nich domaci jablecno-hruskovou marmeladu a povidla. Chce to poradne je pritlacit, aby napln nevytekla.
05.05.2008 17:08
O víkendu jsem vyzkoušela tento recept, chuť vynikající, s těstem se pracuje super, ale všechna marmeláda mi vytekla, Co dělám špatně? Jen pro vylepšení chuti jsem obalovala v moučkovém cukru se skořicí a vanilkovým cukrem.
23.04.2008 14:22
tento receptík mě zaujal a jelikož moje malé zlatíčko spinká po obídku zkusila jsem a mohu vřele doporučit supr mňamka
02.12.2007 17:41
Pomalu se nám blíží Vánoce tak jsem chtěla něco předčastně vyzkoušet.. Šátečky mi vůbec nelepili protože když jsem s nimi začala pracovat posypala jsem je ještě moukou a bylo to v poho. První varka celá popraskala a zavařenina mi vytekla.. =o( tak ty druhý šátečky jsem udělala silnější a bylo to supr!!! Vypadali pěkně a navíc bylo to sladké Vánoční pohlazení...
08.10.2007 22:40
recept je to úžasný. chuťově naprosto vynikající. Nepoužívám Heru na pečení ale klasické máslo. Což chuť ještě vylepší. Těsto se mi bohužel také lepilo, a doslova při tvarování rukama - "tálo". ale co mě mrzelo nejvíce - úhledné šátečky se po nakladení na horký plech a během pečení jaksi roztečou a "rozpliznou" a plavou v másle. Ztratí tímto bohužel na kráse. Máte podobný problém? nebo s použitím klasického tuku na pečení, který ale nedosahuje takových chuťových kvalit, bych se problému mohla vyvarovat? děkuji
09.11.2007 16:38
Mě se stalo to samé, během pečení se všechny šátečky roztekly, takže výsledek hrůza.
02.12.2007 17:42
Příště je udělěj silnější! Taky se mi to stalo...

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč