Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smetanové kremrole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Pro zkušené 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6033 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 432 g
Tuky 431 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický cukrářský kousek zvládnete i doma – potřebujete jenom kovové trubičky na stáčení kremrolí. Díky smetaně je těsto krásně vláčné.

Suroviny

máslo 120 g
pokojová teplota
vejce 1 ks
na potření
Na krém
mléko 250 ml
vanilkový
máslo 250 g

Postup

1

Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2

Nalijte do kastrůlku mléko a podle návodu na obalu v něm uvařte pudink. Až vychladne na pokojovou teplotu, vešlehejte do něj máslo, oba druhy cukru i žloutek. Nechte vychladnout.

3

Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1 x 16 cm. Natočte je na kovové trubičky, potřete vajíčkem a upečte dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny. Krém dejte do cukrářského sáčku nebo silnějšího plastového sáčku s odstřihnutým rohem.

4

Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte krémem. (Můžete je také uložit na chladné místo a plnit až před podáváním.)

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

22.11.2007 19:02
Kde bych sehnala kovové trubičky na stáčení kremrolí? Děkuji.
04.03.2008 09:31
Obyčejně v domácích potřebách.
04.09.2007 14:13
Recept se nachází v č.12/05, str.38