Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6033 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 432 g
Tuky 431 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický cukrářský kousek zvládnete i doma – potřebujete jenom kovové trubičky na stáčení kremrolí. Díky smetaně je těsto krásně vláčné.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 120 g
pokojová teplota
smetana ke šlehání 120 ml
žloutek 1 ks
vejce 1 ks
na potření
Na krém
mléko 250 ml
pudinkový prášek 1 bal
máslo 250 g
moučkový cukr 120 g
vanilkový cukr 0.5 bal
žloutek 1 ks
1. Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2. Nalijte do kastrůlku mléko a podle návodu na obalu v něm uvařte pudink. Až vychladne na pokojovou teplotu, vešlehejte do něj máslo, oba druhy cukru i žloutek. Nechte vychladnout.

3. Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1 x 16 cm. Natočte je na kovové trubičky, potřete vajíčkem a upečte dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny. Krém dejte do cukrářského sáčku nebo silnějšího plastového sáčku s odstřihnutým rohem.

4. Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte krémem. (Můžete je také uložit na chladné místo a plnit až před podáváním.)

Komentáře

Obchod Apetit