0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smetanové kremrole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Pro zkušené 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6033 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 432 g
Tuky 431 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický cukrářský kousek zvládnete i doma – potřebujete jenom kovové trubičky na stáčení kremrolí. Díky smetaně je těsto krásně vláčné.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 120 g
pokojová teplota
smetana ke šlehání 120 ml
žloutek 1 ks
vejce 1 ks
na potření
Na krém
mléko 250 ml
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
máslo 250 g
moučkový cukr 120 g
vanilkový cukr ½ bal
žloutek 1 ks

Postup

1

Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2

Nalijte do kastrůlku mléko a podle návodu na obalu v něm uvařte pudink. Až vychladne na pokojovou teplotu, vešlehejte do něj máslo, oba druhy cukru i žloutek. Nechte vychladnout.

3

Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1 x 16 cm. Natočte je na kovové trubičky, potřete vajíčkem a upečte dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny. Krém dejte do cukrářského sáčku nebo silnějšího plastového sáčku s odstřihnutým rohem.

4

Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte krémem. (Můžete je také uložit na chladné místo a plnit až před podáváním.)

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč