Kombinace vláčných švestek, šťavnaté slaniny a křupavého těsta, to je vážně dokonalá chuťovka. A to má ještě v srdci mandli!
Suroviny
listové těsto
1
bal
švestky
12
ks
sušené, bez pecek
mandle
12
ks
anglická slanina
6
plátků
vejce
1
ks
rozšlehané
Postup
1
Místo pecky vložte do každé sušené švestky mandli. Listové těsto tence vyválejte a rozkrojte na šest čtverců o straně zhruba 9 cm. Na každý pak položte dvě naplněné švestky, překryjte je plátkem slaniny a přeložte.
2
Okraje k sobě přitiskněte vidličkou, šátečky potřete vejcem a pečte dozlatova (trvá to asi čtvrt hodiny) v troubě předehřáté na 220, u horkovzdušné na 200 C.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů )
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů )
- Na švestkách: 15 ověřených receptů se švestkami(15 receptů )
Komentáře