Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12420 kcal
Bílkoviny 357 g
Sacharidy 240 g
Tuky 1036 g
Vláknina 170 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace vláčných švestek, šťavnaté slaniny a křupavého těsta, to je vážně dokonalá chuťovka. A to má ještě v srdci mandli!

Suroviny

sušené, bez pecek
mandle 12 ks
vejce 1 ks
rozšlehané

Postup

1

Místo pecky vložte do každé sušené švestky mandli. Listové těsto tence vyválejte a rozkrojte na šest čtverců o straně zhruba 9 cm. Na každý pak položte dvě naplněné švestky, překryjte je plátkem slaniny a přeložte.

2

Okraje k sobě přitiskněte vidličkou, šátečky potřete vejcem a pečte dozlatova (trvá to asi čtvrt hodiny) v troubě předehřáté na 220, u horkovzdušné na 200 C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

31.08.2007 14:23
Recept se nachází v č.4/05, str.39

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...