Předehřát troubu na 170°C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem.
Ušlehejte tuhý sníh z bílků. Žloutky s mandlovou pastou ušlehejte do světlé pěny.
Sníh z bílků opatrně vmíchat do žloutkové pěny a postupně přisypávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalejte do formy a pečte při 170°C cca 40 minut (záleží na troubě, je lepší vyzkoušet nakonec špejlí).
V míse ušlehejte mascarpone s mandlovou pastou a vanilkovým extraktem.
Rozkrojte vychladlý korpus a natřete 2/3 krému. Zbylým krémem potřete vrch a boky dortu. Na dozdobení posypte plátky mandlí. Dejte vychladit do lednice.
Suroviny
Porce
8
Suroviny
Porce
8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 397.13 kcal
- Bílkoviny 14 g
- Sacharidy 13.5 g
- Tuky 33.38 g