
Uživatelský
recept
recept
Mandlový dort (možný i jako DIA)
Popis receptu:
Velmi snadný výborný dort vhodný pro jakoukoli príležitost.
Mandlová pasta jako hlavní ingredience.
Autor: Lenka Hampl
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
Ingredience na korpus (malá dortová forma):
4 vejce
200 g mandlové pasty Almendrina (pro DIA verzi dortu použijeme mandlovou pastu slazenou fruktózou)
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Ingredience na krém:
1 mascarpone (250g)
3 lžíce mandlové pasty Almendrina (pro DIA verzi dortu použijeme mandlovou pastu slazenou fruktózou)
1 lžička vanilkového extraktu (nebo přímo vanilka)
Příprava jídla
Předehřát troubu na 170°C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem.
Ušlehejte tuhý sníh z bílků. Žloutky s mandlovou pastou ušlehejte do světlé pěny.
Sníh z bílků opatrně vmíchat do žloutkové pěny a postupně přisypávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalejte do formy a pečte při 170°C cca 40 minut (záleží na troubě, je lepší vyzkoušet nakonec špejlí).
V míse ušlehejte mascarpone s mandlovou pastou a vanilkovým extraktem.
Rozkrojte vychladlý korpus a natřete 2/3 krému. Zbylým krémem potřete vrch a boky dortu. Na dozdobení posypte plátky mandlí. Dejte vychladit do lednice.
Přidat komentář