Mandlový dort (možný i jako DIA)

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Mandlový dort (možný i jako DIA)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Na korpus
vejce 4 ks
mandlová pasta 200 g
Almendrina, pro DIA verzi dortu použijeme mandlovou pastu slazenou fruktózou
mouka pšeničná polohrubá 3 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Na krém
mascarpone 250 g
mandlová pasta 3 PL
Almendrina (pro DIA verzi dortu použijeme mandlovou pastu slazenou fruktózou
vanilkový extrakt 1 PL
lze nahradit vanilkou
Předehřát troubu na 170°C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem. Ušlehejte tuhý sníh z bílků. Žloutky s mandlovou pastou ušlehejte do světlé pěny. Sníh z bílků opatrně vmíchat do žloutkové pěny a postupně přisypávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalejte do formy a pečte při 170°C cca 40 minut (záleží na troubě, je lepší vyzkoušet nakonec špejlí). V míse ušlehejte mascarpone s mandlovou pastou a vanilkovým extraktem. Rozkrojte vychladlý korpus a natřete 2/3 krému. Zbylým krémem potřete vrch a boky dortu. Na dozdobení posypte plátky mandlí. Dejte vychladit do lednice.
Autor: lenkita

Obchod Apetit