Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Mandlový dort (možný i jako DIA)

Popis receptu: 
Velmi snadný výborný dort vhodný pro jakoukoli príležitost. Mandlová pasta jako hlavní ingredience.
Autor: Lenka Hampl
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Ingredience na korpus (malá dortová forma): 4 vejce 200 g mandlové pasty Almendrina (pro DIA verzi dortu použijeme mandlovou pastu slazenou fruktózou) 3 lžíce polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Ingredience na krém: 1 mascarpone (250g) 3 lžíce mandlové pasty Almendrina (pro DIA verzi dortu použijeme mandlovou pastu slazenou fruktózou) 1 lžička vanilkového extraktu (nebo přímo vanilka)

Příprava jídla

Předehřát troubu na 170°C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem. Ušlehejte tuhý sníh z bílků. Žloutky s mandlovou pastou ušlehejte do světlé pěny. Sníh z bílků opatrně vmíchat do žloutkové pěny a postupně přisypávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalejte do formy a pečte při 170°C cca 40 minut (záleží na troubě, je lepší vyzkoušet nakonec špejlí). V míse ušlehejte mascarpone s mandlovou pastou a vanilkovým extraktem. Rozkrojte vychladlý korpus a natřete 2/3 krému. Zbylým krémem potřete vrch a boky dortu. Na dozdobení posypte plátky mandlí. Dejte vychladit do lednice.
REKLAMA

Přidat komentář