Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Mandlový dort (možný i jako DIA)
Mandlový dort (možný i jako DIA)


< 60 min
0,0 (0x)

Předehřát troubu na 170°C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem. Ušlehejte tuhý sníh z bílků. Žloutky s mandlovou pastou ušlehejte do světlé pěny. Sníh z bílků opatrně vmíchat do žloutkové pěny a postupně přisypávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalejte do formy a pečte při 170°C cca 40 minut (záleží na troubě, je lepší vyzkoušet nakonec špejlí). V míse ušlehejte mascarpone s mandlovou pastou a vanilkovým extraktem. Rozkrojte vychladlý korpus a natřete 2/3 krému. Zbylým krémem potřete vrch a boky dortu. Na dozdobení posypte plátky mandlí. Dejte vychladit do lednice.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 397.13 kcal
  • Bílkoviny 14 g
  • Sacharidy 13.5 g
  • Tuky 33.38 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt