0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová zmrzlina s černým pepřem

Čokoládová zmrzlina s černým pepřem

4/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3571 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 347 g
Tuky 181 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle příjemně lehká zmrzlina se obejde bez smetany. Nezbytností je však přidání glukózy, bez níž by v mrazáku ztvrdla na kámen. Doporučujeme použít zmrzlinovač, bez něj nebude zmrzlina dokonale jemná a hladká.

Suroviny

mléko 600 ml
plnotučné
kakao 3 PL
kvalitní - holandského typu
škrob 1 PL
kukuřičný
pepř 1 PL
čerstvě mletý
tmavá - min 70%, nasekaná
krupicový cukr 200 g
žloutek 3 ks
50 g
tekurá glukóza k dostání v potřebách pro cukráře

1 V míse rozmíchejte 6–7 lžic mléka s kakaem a kukuřičným škrobem na pastu. Zbylé mléko nalijte do rendlíku, přidejte pepř a na mírném ohni zahřívejte těsně pod bod varu. Jakmile je směs horká, odstavte, vsypte čokoládu a míchejte, než se rozpustí.

2 Cukr a žloutky dejte do mísy a elektrickým šlehačem šlehejte 5 minut do pěny. Přidejte glukózu a pastu z kakaa, škrobu a mléka. Společně prošlehejte a nalijte do rendlíku k horkému mléku s rozpuštěnou čokoládou. Zamíchejte, aby se směs propojila. Rendlík vraťte na plotnu a na mírném ohni zahřívejte za stálého míchání 10 minut, až směs začne houstnout.

3 Směs přelijte přes cedník (zachytí případné sraženiny ze žloutků) do čisté nádoby a co nejrychleji ji zchlaďte, třeba vložením nádoby do studené vody s ledem. Jakmile směs zchladne, přitiskněte na její povrch potravinovou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a dejte ji na několik hodin nebo přes noc do lednice. Studenou směs nalijte do zmrzlinovače a umíchejte.

4 Zmrzlinu jezte ihned (bude mít konzistenci točené) nebo ji dejte na 2 hodiny zpevnit do mrazáku. Před podáváním nechte pár minut povolit.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč