Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová zmrzlina s černým pepřem

Tahle příjemně lehká zmrzlina se obejde bez smetany. Nezbytností je však přidání glukózy, bez níž by v mrazáku ztvrdla na kámen. Doporučujeme použít zmrzlinovač, bez něj nebude zmrzlina dokonale jemná a hladká.

Vydání: 2020/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení a mražení
PT10M
Vaření 0:10
Zmrzlina

Ingredience

    • 600 ml plnotučného mléka
    • 3 lžíce kvalitního kakaa holandského typu
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • 1 lžíce čerstvě mletého černého pepře
    • 200 g tmavé čokolády (70%), nasekané
    • 200 g krupicového cukru
    • 3 žloutky
    • 50 g tekuté glukózy (k dostání v potřebách pro cukráře)

Příprava jídla

1 V míse rozmíchejte 6–7 lžic mléka s kakaem a kukuřičným škrobem na pastu. Zbylé mléko nalijte do rendlíku, přidejte pepř a na mírném ohni zahřívejte těsně pod bod varu. Jakmile je směs horká, odstavte, vsypte čokoládu a míchejte, než se rozpustí.

2 Cukr a žloutky dejte do mísy a elektrickým šlehačem šlehejte 5 minut do pěny. Přidejte glukózu a pastu z kakaa, škrobu a mléka. Společně prošlehejte a nalijte do rendlíku k horkému mléku s rozpuštěnou čokoládou. Zamíchejte, aby se směs propojila. Rendlík vraťte na plotnu a na mírném ohni zahřívejte za stálého míchání 10 minut, až směs začne houstnout.

3 Směs přelijte přes cedník (zachytí případné sraženiny ze žloutků) do čisté nádoby a co nejrychleji ji zchlaďte, třeba vložením nádoby do studené vody s ledem. Jakmile směs zchladne, přitiskněte na její povrch potravinovou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a dejte ji na několik hodin nebo přes noc do lednice. Studenou směs nalijte do zmrzlinovače a umíchejte.

4 Zmrzlinu jezte ihned (bude mít konzistenci točené) nebo ji dejte na 2 hodiny zpevnit do mrazáku. Před podáváním nechte pár minut povolit.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Stir fry s krevetami, zeleným pepřem a zázvorem

Indické kuřecí kari s česnekem a černým pepřem

Fíky ve filo těstě s kozím sýrem a černým pepřem

Masové kuličky se sýrem a bílým pepřem pečené na batátech

Citronová pěna a máslové sušenky s růžovým pepřem

Čtyři odstíny černého zlata. Co (možná) nevíte o pepři?

Přidat komentář